Het is liefde op het eerste gezicht voor de jonge, vroegwijze, bleue schrijfster Connie Palmen en de beruchte, scherpe interviewer Ischa Meijer. Wat volgt is een meeslepende en onconventionele liefdesrelatie vol pieken en dalen tot de dood hen scheidt. De vierdelige dramaserie I.M. vertelt dit universele en ontroerende liefdesverhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek van Connie Palmen.

Als de 36-jarige Connie Palmen een radio interview geeft aan de vileine interviewer Ischa Meijer (48) over haar succesvolle debuutroman De Wetten, vallen ze als een blok voor elkaar. Brutaal probeert Ischa haar na afloop te versieren. Ook al probeert Connie hem eerst nog op afstand te houden, er is geen ontkomen aan. Hun liefde is te sterk.

Bekijk de serie hier

Issues van Ischa

Soms wordt de gelukzaligheid Ischa te veel en moet hij vluchten. Ischa’s hang naar andere vrouwen, de oorlog die nog steeds in hem woedt, zijn getraumatiseerde jeugd; issues die Connie probeert te begrijpen en te doorgronden. Met horten en stoten probeert Ischa zijn zielenroerselen te delen met haar. In Amerika, het land waar ze samen meerdere keren naar toe gaan, voelt Ischa zich vrij en onbelast. Hij kan er werken en zich vrij voelen.

Jaloers op het succes van Connie

Ondertussen is Connie in binnen-en buitenland steeds succesvoller, geeft ze lezingen en wint ze prijzen, terwijl Ischa zijn jaloezie met moeite kan bedwingen. Dan slaat het noodlot toe; binnen vijf weken overlijden zowel Ischa’s vader als moeder. Zou dit dan zijn verlossing zijn? 

Maar dan gaat Ischa plotseling dood. Connie bestrijdt de rouw die haar overstelpt, zoals een schrijfster betaamt: door over deze grote liefde te schrijven.

Wende Snijders en Ramsey Nasr

De rol van Palmen wordt gespeeld door Wende Snijders en Ramsey Nasr neemt de rol van Ischa Meijer op zich. De twee vertellen het verhaal van een heftige, romantische, weerbarstige en publieke liefdesrelatie. 

Castleden: 
Ischa Meijer - Ramsey Nasr
Connie Palmen - Wende Snijders
Mai Spijkers (uitgever Connie) - Guy Clemens
Louis Tas (psychiater Ischa) - Hugo Koolschijn
Frederik (chauffeur Connie) - Majd Mardo
Job Meijer (broer Ischa) - Aus Greidanus jr.

Verder zijn er rollen weggelegd voor Elise Schaap, Carly Wijs, Sieger Sloot en Ingeborg Elsevier. 

Michiel van Erp

De regie is in handen van Michiel van Erp (Ramses, Niemand in de Stad) en Hugo Heinen is verantwoordelijk voor het scenario. Na de eerdere succesvolle AVROTROS dramaserie Ramses verfilmt regisseur Michiel van Erp wederom een verhaal gebaseerd op bestaande publieke figuren. De serie speelt zich af in Nederland en Amerika in de periode 1991 – 1995. 

blockquote
Wie en wat heeft je gemaakt tot wie je bent? 
Regisseur Michiel van Erp over de serie I.M.

Hoe ben je gevormd?  

Van Erp: ‘Voor mij gaat de serie over identiteit. Hoe ben je gevormd? Wie en wat heeft je gemaakt tot wie je bent. En is dat ook wie je wilt zijn? Ischa had veel geheimen, de gevolgen van een liefdeloze opvoeding. Met veel bravoure presenteerde hij zichzelf aan de wereld en beukte hij zich een weg in de grachtengordel.

Maar daaronder lagen open wonden. Connie bedacht al jong hoe haar leven en carrière zou moeten verlopen. En zo is het ook gegaan. Ze had alleen niet in kunnen schatten dat ‘de grote liefde in haar leven’ zo snel en plots zou sterven’.

Connie Palmen: “Ik hou van het werk van Michiel van Erp. I.M. Is bij hem in goede handen, daar vertrouw ik op.”

Nasr wint Gouden Kalf voor rol in I.M. 

Ramsey Nasr heeft een Gouden Kalf gewonnen voor zijn rol als Ischa Meijer in de serie I.M.! Hij won in de categorie 'Beste acteur televisiedrama'. De wereldpremière van I.M vond plaats op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

De serie is geproduceerd door De Familie Film & TV in samenwerking met AVROTROS.

De serie, geschreven door Hugo Heinen en geregisseerd door Michiel van Erp is in de kerstperiode, tussen 28 december en 1 januari dagelijks te zien op NPO 1 bij AVROTROS.

Deel dit artikel