In deze ode aan Chriet Titulaer kijken Diederik Jekel en Lieven Scheire terug naar het fragment dat het meest indruk op hen heeft gemaakt.

Op 23 april 2017 overleed natuur- en sterrenkundige, televisiepresentator en populair wetenschappelijk schrijver: Chriet Titulaer.

TROS Wondere Wereld
Met zijn programma 'TROS Wondere Wereld'  bracht Chriet Titulaer op een bijzondere wijze de wetenschap in de Nederlandse huiskamers en heeft daarmee velen geïnspireerd. Zo ook de Nederlandse wetenschapper Diederik Jekel en de Vlaamse wetenschapper en comedian Lieven Scheire. Zij willen in deze special over Chriet laten zien wat hij voor hen betekende, hoe men in de jaren ’80 naar de toekomst keek en hoe die toekomst zich nog verder ontwikkelt.

Een ode aan Chriet Titulaer
In deze ode aan Chriet Titulaer blikken Diederik en Lieven terug en vooruit op verschillende staaltjes technologie die door de jaren heen zijn besproken in het programma TROS Wondere Wereld. Waar leek het in de jaren ’80 naartoe te gaan, waar staan we nu en waar brengt de toekomstige technologie ons?

Samen met o.a André van Duin en André Kuipers en mensen die zich inzetten om wetenschap voor een groter publiek toegankelijk te maken, kijken we terug naar het fragment dat het meest indruk op hen heeft gemaakt. En brengen we een ode aan de meest indrukwekkende voorspellingen van Chriet Titulaer.

Dankzij het programma 'Wondere Wereld' liet Chriet Titulaer ons land jarenlang kennismaken met de laatste snufjes en gadgets van het moment. Daarnaast deed hij gewaagde voorspellingen over deze techniek die bijna allemaal uitgekomen zijn.

Woensdag 27 december om 21:45 op NPO1

De toekomst waar Chriet het toen over had, is de tijd waarin we nu leven. Het programma geeft een mooi tijdsbeeld en doet ons beseffen in wat voor bijzondere tijd, wat voor wondere wereld, wij nu leven en we nemen alvast een kijkje in de (nabije) toekomst. 

blockquote
De toekomst haalt je altijd in
Chriet Titulaer

Laatste interview

Speciaal voor het Jubileumboek 50 jaar TROS, gaf Chriet Titulaer in 2014 een uitgebreid interview, dat tevens zijn laatste was.
In herinnering aan deze 'Nostradamus van de media' kun je hier dit unieke interview teruglezen.

De Wondere Wereld van Chriet Titulaer op YouTube

clock update 4 jun 2017, 15:00
Is er ook een toekomst voor Chriet Titulaer? Jazeker hij komt terug als hologram!

 Op 23 April 2017 overleed Chriet Titulaer. Ter ere van Hout-Blericks bekendste Nederlander komt er nu een innovatief monument in het dorp. In Hout-Blerick komt een uitvergrote ouderwetse beeldbuis te staan. Bezoekers kunnen voor de beeldbuis gaan staan en kunnen kijken naar een holografische projectie van een digitale Chriet, met de echte kenmerkende stem van Chriet. Digitale Chriet vertelt de kijker kort en krachtig over allerlei aspecten van technologie en wetenschap die in het verleden door Chriet benoemd of voorspeld zijn.

Deel dit artikel