Van donderdag 27 september tot en met vrijdag 5 oktober vindt in Utrecht de 38e editie plaats van het Nederlands Film Festival: dé plek om eens lekker onderuit te zakken en je te verliezen in de meest uiteenlopende films en de ideale plek voor een "blind date”

Wij sturen tijdens het Nederlands Film Festival presentatoren en acteurs die je kent uit AVROTROS-programma's met elkaar op "blind date" om samen een filmpje te pakken. Alles is een verrassing: ze weten niet met wie ze gaan en ze weten niet naar welke film ze gaan. Wat vinden ze van de Nederlandse films? En hebben ze het zo gezellig met elkaar dat ze na afloop nog een drankje willen drinken?

Blind date

3FM DJ Herman Hofman wacht zijn date op bij het Gouden Kalf voor de Stadsschouwburg in Utrecht. Hij heeft geen idee met wie hij gaat en hoopt stiekem op TV-icoon Ivo Niehe. Maar dan verschijnt zijn date: Ellie Lust! Samen bekijken ze de eerste aflevering van de driedelige thrillerserie LOIS. Wat vindt de voormalige politievrouw van het recherchewerk in de serie? En waarom gaat Herman Hofman het uitmaken met zijn vriendin?

LOIS

De driedelige thrillerserie LOIS is gebaseerd op de boekenreeks van Simone van der Vlugt over rechercheur Lois Elzinga (Noortje Herlaar). Samen met haar team dealt Lois met de zwaarste soort criminaliteit: moorden, ontvoeringen en ander extreem geweld zijn haar dagelijkse realiteit. Voor de rest van de buitenwereld heeft Lois geen ruimte: ze heeft een gecontroleerd, veilig leventje voor zichzelf gecreëerd. Als een geheim uit Lois’ verleden echter ineens komt bovendrijven wordt dat rustige leventje flink overhoop gegooid. 

Nieuwsgierig geworden? LOIS zie je vanaf woensdag 28 november bij AVROTROS op NPO 1.
 

Deel dit artikel