In het nieuwe seizoen van Lauren! gaat presentatrice Lauren Verster op zoek naar alles wat een mens gelukkig maakt, een Nederlander om precies te zijn. Nederland staat al jaren in de top tien van landen met de gelukkigste inwoners ter wereld. Maar hoe kan dat? Waar halen Nederlanders al dat geluk vandaan? Nou, Lauren ontmoet bijvoorbeeld mensen die naakt naar het museum gaan, zes minuten hun adem inhouden of de heetste chilipeper ter wereld eten en daar enorm gelukkig van worden. Want, álles kan een mens gelukkig maken!

Aflevering 6: extreme sportliefhebbers

In deze aflevering zien en horen we bijzondere verhalen van mensen die heel gelukkig worden van ietwat bizarre sporten.

Ultrarunnen: Sameena vindt haar geluk in 100 kilometer (!) hardlopen

De 26-jarige Sameena heeft een heftige jeugd gehad, waarin ze in de handen van een loverboy belandde. Sinds een aantal jaar weet ze haar geluk uit hardlopen te halen. Niet zomaar hardlopen, maar 'ultrarunnen'. Lauren gaat met Sameena mee naar het NK Ultrarunnen: een hardloopwedstrijd van maar liefst 100 kilometer!

3D boogschieten op schuimrubber zwijnen

Michael heeft een grote passie voor een nog vrij onbekende sport, 3D boogschieten: in de natuur met pijl en boog schieten op neppe dieren zoals konijnen, krokodillen en everzwijnen. Lauren mag zelf een pijl maken en ze leert er mee schieten... maar dat gaat niet meteen soepel.

Zo lang mogelijk onder water met één ademteug

De 30-jarige surfer Nick heeft op jonge leeftijd door een traumatische zwemleservaring onderwaterangst ontwikkeld. Om deze angst te overwinnen, startte hij vorig jaar een cursus 'freediven'. Het doel van deze sport is om met één ademteug zo lang mogelijk onder water te blijven, zonder zuurstof. In deze aflevering zien we hoe Nick het doet tijdens zijn eerste officiële wedstrijd, Lauren gaat mee.

 Lauren! Extreme sportliefhebbers zie je op dinsdag 4 december, om 22.00 uur op NPO 3.

Deel dit artikel