Loes is het vertrouwen in de liefde verloren. Wanneer haar dochter Maartje besluit te trouwen met een Cubaan, vliegt ze direct naar het Caribische eiland om aan te tonen dat haar schoonzoon in spe enkel uit is op een verblijfsvergunning. Eenmaal geland op het betoverende eiland leert Loes meer over de liefde dan ze ooit had verwacht.

Loes (Susan Visser) is de 40 gepasseerd en na haar echtscheiding is ze het vertrouwen in de liefde verloren. Wanneer ze een telefoontje uit Cuba van haar dochter Maartje (Abbey Hoes) ontvangt, staat ze dan ook met haar mond vol tanden: ze wist niets over de relatie van haar dochter, en nu gaat Maartje opeens trouwen met een Cubaan? Die Carlos (Rolf Sanchez) is vast alleen maar uit op een verblijfsvergunning. Loes boekt de eerstvolgende vlucht naar Havana en is vastberaden om een stokje te steken voor dit gedoemde huwelijk.

Een affaire

Loes steekt haar mening over Maartje’s trouwplannen niet onder stoelen of banken, waardoor er een breuk ontstaat tussen moeder en dochter. Hoe langer Loes verblijft op het betoverende eiland, hoe meer haar vastgevroren meningen over het leven en vooral de liefde langzaam ontdooien.

Ze hervindt haar geloof in de liefde door een affaire met de woest aantrekkelijke Juan (Jan Kooijman) én... met ex-man Alex (Tjebbo Gerritsma)! Alex is met zijn vriendin Machteld (Maaike Martens) naar het eiland afgereisd om het huwelijksfeest van zijn dochter groots aan te pakken.

Verliefd-op-cuba-jan-kooiman.jpg
Bron: AVROTROS
Loes begint een affaire
Verliefd-op-cuba-jan-kooiman.jpg

Terug naar het verleden

Aan een huwelijk met Machteld moet hij zelf niet denken, en ‘for old times’ sake’ belandt Alex na het leegdrinken van een fles rum in bed met Loes. Maar is terug naar het verleden nou wel een goed idee? Of kan Loes zich beter richten op een toekomst met Juan, die haar met zijn levenslust helpt inzien hoe mooi de liefde en het leven kunnen zijn? 

Loes moet alles op alles zetten om de problemen die ze veroorzaakt rondom Maartje’s huwelijk weer op te lossen. Want net als haar dochter wordt ook Loes uiteindelijk Verliefd op Cuba. 

Verliefd op Cuba draaide vanaf 14 februari 2019 in de bioscopen. Bekijk de trailer:

Deel dit artikel