Van donderdag 27 september tot en met vrijdag 5 oktober vindt in Utrecht de 38e editie plaats van het Nederlands Film Festival: dé plek om eens lekker onderuit te zakken en je te verliezen in de meest uiteenlopende films en die ideale plek voor een "blind date". In de eerste aflevering koppelen we presentator en zanger Frans Duijts en presentatrice Jill Schirnhofer aan elkaar. 

Wij sturen tijdens het Nederlands Film Festival presentatoren en acteurs die je kent uit AVROTROS-programma's met elkaar op "blind date" om samen een filmpje te pakken. Alles is een verrassing: ze weten niet met wie ze gaan en ze weten niet naar welke film ze gaan. Wat vinden ze van de Nederlandse films? En hebben ze het zo gezellig met elkaar dat ze na afloop nog een drankje willen drinken?

Blind date

De eerste blind date is tussen presentatrice en actrice Jill Schirnhofer en zanger en Sterren NL presentator Frans Duijts. Ze ontmoeten elkaar op Neude in Utrecht en krijgen daar te horen dat ze samen naar de film 'Niemand in de Stad' gaan. Ze hebben geen idee wat ze ervan kunnen verwachten. Volgens sommige recensenten was de film dé ideale aftrap van het festival, maar wat vinden Jill en Frans Duijts ervan? 

Niemand in de Stad

Op 27 september opende het Nederlands Filmfestival met het speelfilmdebuut van Michiel van Erp: Niemand in de Stad. Niemand in de Stad is een coming of age verhaal dat zich afspeelt binnen het Amsterdamse studentencorps. Drie jonge vrienden worden met vallen en opstaan volwassen tijdens hun studententijd in Amsterdam. Een plotselinge dood binnen de vriendengroep zet daarbij alles op scherp. In deze turbulente periode proberen zij los te komen van hun ouders en achtergrond, ervaren zij wat de betekenis is van vriendschap en ontdekken ze wie ze werkelijk zijn. 

Evaluatie

Na de film zijn Jill en Frans er allebei een beetje stil van: "Hij moet nog even landen". Jill vergat soms dat ze naar een film aan het kijken was. Frans: "Ik had het gevoel dat ik deel uitmaakte van de groep." De twee zijn allebei onder de indruk. Jill geeft de film 4,5 kalf en Frans 3,5 kalf! Kortom, een film die je moet zien!

blockquote
Deze acteurs halen alle vooroordelen over koorballen weg.
Jill Schirnhofer over 'Niemand in de Stad'
Deel dit artikel