In de live-talkshow Herinneringen voor het leven – stop dementie gaan presentatoren Toine van Peperstraten en Roos Moggré in gesprek over dementie met patiënten en hun naasten. Over de liefde, het leven en de impact van deze ingrijpende hersenziekte. 

Opa en oma's met dementie 

Buddy Vedder gaat op bezoek bij kinderen en praat met hen over hun opa’s en oma’s met dementie, om die vervolgens samen een mooie verrassing te bezorgen. 

Oude en nieuwe herinneringen 

Behalve het ophalen van mooie oude herinneringen, worden er in het programma nieuwe herinneringen gemaakt. Bekende Nederlanders als Gerdi Verbeet, Ron Blaauw en Selma van Dijk delen hun persoonlijke verhalen en Simone Kleinsma en Voice Kids-winnaar Silver Metz verzorgen een bijzonder optreden.

Lees meer over Alzheimer in het dossier van Zorg.nu

Mini-colleges

Alzheimer Nederland geeft met verhelderende mini-colleges antwoord op veel gestelde vragen. Wat zijn de meest voorkomende symptomen? Hoe komt het dat dementie momenteel de snelst groeiende doodsoorzaak is? En is dementie erfelijk? 

Het programma wordt gemaakt in samenwerking met Alzheimer Nederland en heeft als doel aandacht te vragen voor dementie en donateurs te werven voor onderzoek.

Herinneringen voor het leven – stop dementie zie je woensdag 2 oktober 2019, om 21.25 uur op NPO 1. Herhaling op zaterdag 5 oktober om 13.15 uur op NPO1. 

Terugkijken kan alvast op de website van Zorg.nu

Deel dit artikel