Het aftellen is begonnen! Over precies een week stapt de Britste prins Harry in het huwelijksbootje met de Amerikaanse actrice Meghan Markle.

Harry bevestigt in november 2016 in een statement dat hij samen is met de Amerikaanse actrice. Het stel ontmoette elkaar een aantal maanden daarvoor in een privéclub in Londen. Markus Anderson, een gemeenschappelijke vriend van het paar, stelde hen in juli 2016 in Londen aan elkaar voor. Het begin van iets heel moois.

Gescheiden vrouw
Meghan leek niet meteen de ideale kandidate om Britse royalty te worden - ze is een gescheiden Amerikaanse vrouw. Iets waar het Britse koninklijke huis in het verleden nog moeite mee had.

Wallis Simpson

Daarnaast is ze de dochter van een Afro-Amerikaanse moeder en een vader met Iers-Nederlands bloed. Het verschil in huidskleur leidde ertoe dat de familie Markle vaak met kwetsende opmerkingen te maken kreeg.

Kwetsende opmerkingen 

Meghans achtergrond 
In de documentaire Harry en Meghan - een koninklijk sprookje is er naast exclusieve interviews met betrokkenen veel aandacht voor de achtergrond van Meghan. Meghan's voorouders worstelden met hun bestaan in het 19e-eeuwse Amerika. Van moeders kant is er een geschiedenis van ontberingen en diepgewortelde rassendiscriminatie op het platteland van Tennessee. Overgrootouders van haar vaders kant kenden het harde leven in de 19e-eeuwse steenkolenmijnen van de Appalachen. 

Meghan zelf groeide op in het zonnige Californië met ouders die werkten in de filmindustrie. Ze is een succesvolle actrice in Hollywood, maar nu staat ze op het punt ​​om deel uit te maken gaan maken van de Britse koninklijke familie.

Bekijk de documentaire Harry en Meghan - een koninklijk sprookje op 17 mei om 21.30 uur op NPO 1.

Deel dit artikel