Wie ben je als mens als je volwassen bent en zelf verantwoording moet dragen over je keuzes? Niemand in de Stad, een verfilming van het gelijknamige boek van Philip Huff, gaat over vriendschap, verlangens en volwassen worden, met veel oog voor detail gesitueerd in een microkosmos, maar tegelijkertijd enorm universeel.

Niemand in de Stad is een coming-of-age verhaal van vriendschap, van verlangens, en van volwassen worden. In het niemandsland tussen jeugd en volwassenheid heb je de ruimte om jezelf te heruitvinden, maar juist in die overvloed aan mogelijke identiteiten is het lastig zoeken naar wie je wilt zijn.

'Niemand in de stad' zie je zaterdag 19 september 2020 om 22.40 uur op NPO 3.

Plotselinge dood

Drie jonge vrienden worden met vallen en opstaan volwassen tijdens hun studententijd in Amsterdam. Een plotselinge dood binnen de vriendengroep zet daarbij alles op scherp. In deze turbulente periode proberen zij los te komen van hun ouders en achtergrond, ervaren zij wat de betekenis is van vriendschap en ontdekken ze wie ze werkelijk zijn.

Niemand in de stad was vanaf 4 oktober 2018 te zien in de bioscopen.

Bekijk de trailer van Niemand in de stad

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Minne Koole, Jonas Smulders en Chris Peters. De regie ligt in handen van Michiel van Erop, het scenerio is geschreven door Philip Huff met bijdragen van Marnie Blok. Niemand in de Stad is een productie van De Familie Film & TV in samenwerking met Phanta Film, Eyeworks Film & TV, AVROTROS en September Film. 

Filmpje pakken met...
In Filmpje pakken met... gaan presentatrice en actrice Jill Schirnhofer en zanger en Sterren NL-presentator Frans Duijts samen op blind date. Ze ontmoeten elkaar op Neude in Utrecht en krijgen daar te horen dat ze samen naar de film 'Niemand in de Stad' gaan. Benieuwd wat onze presentatoren van de film vonden?

Deel dit artikel