Draagmoeder Arenda is in Lauren! Ik wil een kind op zoek naar een homostel voor wie ze een kindje kan dragen. Ze vindt uiteindelijk Roy en Manuel en draagt hun kindje Merlijn. Hoe gaat het nu — bijna een jaar later — met hun? Én hoe gaat het met baby Merlijn?

Op de 1e verjaardag van Merlijn leest Arenda haar een gedicht voor:

Arenda over haar keuze om draagmoeder te worden

'De grootste motivatie om draagmoeder te worden is omdat ik graag andere mensen wil helpen. Wetende dat er mensen zijn met een kinderwens die zo diepgeworteld zit, maar die de mogelijkheid zelf niet hebben, dat heeft mij aan het denken gezet. Dat ik zelf geen traditionele rol als moeder wilde hebben is een heel bewuste keuze, zoals wel meer mensen ervoor kiezen om bewust kinderloos te blijven. Gelukkig leven wij in een samenleving waarin mensen zelf die keuze ook kunnen en mogen maken. Het is ook niet niks.

blockquote
Gezamenlijk zullen wij altijd het belang van Merlijn voorop stellen
Draagmoeder Arenda

Een kind is geen product wat je na een aantal jaar vervangt en juist daarom is er over alles onwijs goed nagedacht en hebben wij ons vooraf heel goed voorbereid. Alles in het belang voor ons kindje. Een kind is een individu en helemaal van zichzelf. Het is géén bezit. Een kind kun je in mijn ogen dus ook helemaal niet afstaan. Ze ís en zal altijd mijn dochter blijven en ik haar moeder. Wat ik heb 'afgestaan', is niet mijn dochter, maar 'het ouderschap'.

Lees hier verder

Deel dit artikel