De familie Kelder is volop aan het genieten van hun nieuwe huis, al moet er nog veel aan gebeuren.

Van projectje naar projectje
“Het heeft 6 jaar geduurd om ons huis te verkopen en nu we eindelijk verhuisd zijn, is het heerlijk. Ik word zo enthousiast van dit huis. Het ruikt hier al drie weken naar verf, omdat we alles hebben geverfd. Ik ben de hele dag stoned, maar dat is niet erg.” Yvonne noemt elke klus een ‘projectje’ en haar volgende is het volledig op kleur sorteren van haar nieuwe walk-in closet. Dat is overigens nog een flinke kluif, want ze heeft alleen al zeven wasmanden met schoenen en laarzen!

blockquote
Ik ben de hele dag stoned, maar dat is niet erg.
Yvonne

De loods van Sydney
Aan de loods waar de studio van Sydney moet komen, is nog niets gedaan. Het pand was vroeger een winkel en de gemeente moet eerst de bouwtekeningen en vergunningen goedkeuren. “Sydney slaapt ondertussen boven, bij ons, totdat we haar ruimte af kunnen maken. We weten nog niet wanneer het gaat beginnen, maar we weten wat we willen dus het komt goed. Haar business loopt wel dus haast hebben we niet. In 2019 heeft ze sowieso haar eigen zaak!”

Een eigen plekje voor de dieren
Met de huisdieren van de familie Kelder gaat het ook heel goed. Het was in het begin misschien even wennen, maar nu hebben ze allemaal hun eigen plekje gevonden. “Ze vinden het fijn op het dakterras, want daar is veel ruimte. In de ochtenden en middagen gaan we wandelen naar de dijk, waar ze lekker kunnen ravotten.”

Beter een goede buur...
Waar Yvonne vooral erg tevreden mee is, is de buurt: iedereen is heel vriendelijk. Ze wonen nu in Oud-Den Helder en hier past de familie Kelder, volgens Yvonne, beter bij. “De mensen hier zijn socialer dan in onze vorige buurt. Iedereen zegt hier goedemorgen en goedemiddag tegen elkaar, dus dat is gezellig. Het is een beetje Amsterdamse volksbuurtachtig, met veel winkeltjes en leuke huisjes. Wij voelen ons hier thuis!”

Nederland Verhuist

Deel dit artikel