De familie van Vemden heeft in Loil het geluk gevonden. “Het is alles wat we gehoopt hadden, de sfeer is goed, we hebben ruimte en in de tuin zitten overal vogeltjes en konijntjes. Dat je hier direct in de natuur zit is zo’n ontzettend groot contrast met Haarlem, maar dat is precies de reden dat we zijn verhuisd.”

Nu ze er eenmaal wonen, merken ze dat het huis wel heel groot is, zelfs zo groot dat ze er nog steeds niet helemaal de weg weten. “We verdwalen nog af en toe of we raken elkaar kwijt en dan moeten we roepen omdat we geen idee hebben waar de ander is.” 

blockquote
We verdwalen nog af en toe of we raken elkaar kwijt, omdat we geen idee hebben waar de ander is.
Marco

Nieuwe vriendjes maken

Lara en Tess vinden hun draai op hun nieuwe school en maken snel vriendjes. “Ze hebben af en toe nog wel een dipje, dan missen ze Haarlem en hun oude vriendjes wel. Maar dat hebben Tamara en ik soms ook. De grote lijnen zijn positief en goed, maar soms voelen we ons nog een beetje verloren.” Gelukkig maakt de natuur om hen heen veel goed. De meisjes genieten van spelen in de tuin en daar worden Tamara en Marco heel blij van. “Dit hadden we voor ogen en dit was de reden dat we het avontuur aangingen. We waren er best onzeker over in het begin, maar als je dan meteen die positieve verandering ziet, is alles goed.” 

Oude herinneringen, nieuwe herinneringen

Wonen in Loil brengt voor Marco ook veel herinneringen met zich mee. Toen zijn vader nog leefde, telden ze altijd samen vogels. Een van de eerste dingen die Marco gedaan heeft na de verhuizing is een oud vogelkastje van zijn vader ophangen. “En nog geen vijf minuten later zat er een pimpelmees in die nestkast! In Haarlem heeft er in al die jaren nooit iets ingezeten en hier direct. Ik liet het meteen aan de kinderen zien. Voor mij was het ook een bevestiging dat we hier goed zitten.”

De familie Vemdem in Nederland Verhuist

Deel dit artikel