In het begin moest Mareille van Zoelen (38) nog behoorlijk wennen. Niet aan haar nieuwe huis, maar aan de stap die ze had gemaakt.

Het is ook nogal wat: alles wat ze wilde bereiken is echt gelukt. “Ik heb hier zo lang naartoe gewerkt. En dan is het er ineens en moet het nog even landen,” aldus Mareille.

Een warm welkom
Gelukkig is iedereen in Lopik erg open en vriendelijk. Hierdoor voelt Mareille zich al zeer thuis. Ze kan op zichzelf zijn, maar ook een praatje maken als ze daar behoefte aan heeft. Als Mareille met Mr Jones voorbij loopt, komen de buren zelfs naar buiten om hen te begroeten. Ook de natuur is een belangrijke reden waarom ze zo geniet in haar nieuwe omgeving. “Ik hoef maar de deur uit te lopen en ik ben gelijk buiten in de natuur.” Elke dag wandelt ze met Mr Jones even langs de Lek en ziet ze hem ook echt genieten.

blockquote
Het moet nog even landen
Mareille

Hard aan de bak
Inmiddels is de nieuwe fotostudio geopend. Mareille heeft haar eerste klanten gehad en langzaam maar zeker begint haar agenda voor de zomermaanden vol te raken. Er staan al een heleboel huwelijken en hondenshoots op de planning. Ook haar dagelijkse werk als huisartsassistente gaat als trein! Ze heeft net een vast contract gekregen en legt in juni haar Triage examen af, zodat ze nog meer verantwoordelijkheden op zich kan nemen.

Naast de gezellige buren, zijn ook haar moeder en vriendinnen al vaak op bezoek geweest. Het huis begint een compleet plaatje te worden, zeker nu de raamdecoratie hangt. Mareille moet alleen nog de puntjes op de i zetten met leuke accessoires, maar ze heeft geen haast. “Op termijn vul ik het wel, maar dat is een fijn en rustig proces.”

Heb je Nederland Verhuist van vrijdag 30 maart gemist? Kijk de uitzending hieronder terug!

Nederland Verhuist

Deel dit artikel