Sinds Ronald in het Thuishuis woont geeft hij zijn leven een 10: "Ik word hier echt gelukkig!"

Een fijne sfeer
Ronald heeft in het Thuishuis zijn geluk gevonden. “Het bevalt me hier prima: de sfeer is uitstekend en ik bloei helemaal op!” Ook de drie kinderen van Ronald zijn enthousiast over het Thuishuis. Ze zijn allemaal al op bezoek geweest en blij dat hij zijn eigen plek heeft. Het is voor Ronald een hele geruststelling dat ook zijn dochter, die eerst nog bij hem woonde, goed terecht is gekomen. "Ze heeft daar alles wat ze wil binnen handbereik," aldus Ronald, die zich nu helemaal op zijn eigen geluk kan richten.

blockquote
Ik bloei hier helemaal op!
Ronald

Gezellig samen eten
Hoewel de huisgenoten allemaal nog aan elkaar moeten wennen, ontstaat er langzamerhand steeds meer saamhorigheid. “Het is nog een beetje aftasten wat iedereen leuk vindt, maar we hebben al een klaverjasavond gehad en kijken veel samen televisie.” Er moet natuurlijk ook gegeten worden in het huis en op donderdagen is het Ronalds beurt. “We koken regelmatig samen en degene die kookt, doet de boodschappen. Iedereen die mee eet, doet 5 euro in de pot en daarvan worden boodschappen gedaan. We zijn dan bijna altijd compleet.”

De laatste loodjes
De woonruimte van Ronald is nog niet helemaal af. Hij was nog druk met het leeghalen van het oude huis, dingen weggooien of juist bewaren. “Ik ben wel gesetteld, maar de gordijnen moeten nog worden opgehangen en de laatste dozen nog uitgepakt.” Helaas moest hij afscheid nemen van zijn geliefde piano, want daarvoor was uiteindelijk geen ruimte. “Er moeten in de woonkamer immers rollators kunnen rijden en de piano zou in de weg staan.” 

Maar, dat mag de pret voor Ronald niet drukken, “ik ben echt heel vrolijk, ik heb het erg naar mijn zin hier. Ik ben bezig om een nieuw leven op te bouwen en dat gaat hier zeker lukken. We zitten met een groepje regelmatig in de woonkamer en dat is een hecht clubje aan het worden.”

Nederland Verhuist

Deel dit artikel