Sanne wist al vanaf minuut 1 dat ze zich thuis zou voelen in Oude Bildtzijl. Het warme ontvangst op de avond van de loterij gaf voor haar zelfs de doorslag om te verhuizen.

“Ik heb nog wel werklui over de vloer, maar het wordt steeds meer mijn plek. Ondanks dat het huis gewonnen was, was er veel achterstallig onderhoud en daar ben ik heel druk mee geweest. Er is zelfs asbest gevonden in het dak en daarom is het trappengat naar de tweede verdieping nog dicht.” 

Praktijk aan huis

Zorgen maakt Sanne zich er niet over. “Ik ga eerst nu hier genieten van het leven en op zoek naar een leuke baan. Heb namelijk wel een perenboom, maar geen geldboom in de tuin!” De zoektocht naar een baan heeft Sanne in gang gezet. Ze is er inmiddels wel achter dat een baan als vitaliteitscoach niet voor het oprapen ligt, maar ook dat benadert Sanne positief: “Ik heb gereageerd op een soort regelfunctie voor bedrijfsartsen, voor 34 uur in de week en in een omgeving waarin ik kan netwerken. Wie weet vind ik op die manier mijn droombaan, maar anders wil ik misschien voor mezelf beginnen met een praktijk aan huis.”  

Over het eiland struinen

Thuis is het misschien chaotisch, maar daar heeft Sanne verder geen last van. “Ik heb een huisarts, tandarts en een strippenkaart voor de veerpont naar Ameland. Het is maar 16 kilometer fietsen naar het vertrekpunt en dan kan ik zo over het eiland struinen.” Haar buren komen vaak op bezoek en ze krijgt van alle kanten uitnodigingen om deel te nemen aan leuke activiteiten. “Ik werd laatst gebeld door de roeivereniging of ik eens mee wilde doen, daar heb ik natuurlijk meteen ja op gezegd!”

Geen heimwee

Genoeg te doen dus voor Sanne, maar dat heeft niet haar prioriteit. “Het is sinds 11 november zo’n achtbaan geweest dus het is nu even tijd voor rust. Ik hoef ook niet alles in het eerste jaar te doen, ik geef mezelf de tijd om te landen.” Arnhem mist ze overigens ook niet.

blockquote
Ik heb geen heimwee en vraag mezelf niet af waarom ik dit heb gedaan. Het is de goede keus geweest en daar heb ik vrede mee
Sanne
Sanne_huis.jpg
Sanne voelt zich thuis
Sanne_huis.jpg
Hoe het allemaal begon voor Sanne

Deel dit artikel