In Nederland Verhuist volgden we Suzanne bij twee grote stappen in haar leven: ze begon aan haar master én verliet haar ouderlijk huis voor studentenhuis 'Huize Bontekoe'. Hoe gaat het nu met Suzanne?

Suzanne heeft het enorm naar haar zin. Haar kamer in Oegstgeest voelde al snel eigen. “Dan kwam ik uit de universiteit en stond ik op Leiden Centraal en dacht ik: ja, ik ga naar mijn nieuwe kamer!” Dat ze niet meer bij haar ouders woonde, was veel minder wennen dan ze aanvankelijk dacht. “Het is denk ik voornamelijk voor mijn moeder gek, dat alle kinderen weg zijn. Ze is nu opeens alleen met mijn vader, dat is al jaren niet meer zo geweest.”

Hoewel ze niet aan haar nieuwe huis hoefde te wennen, moest ze wel nog even inkomen in het studentenleven. “Ik vind het heel leuk om naar de universiteit te gaan, je werkt echt weer ergens voor. Het was in het begin alleen wel een stuk zwaarder dan ik dacht, daar had ik mij even in vergist.” Inmiddels komt haar eerste tentamenperiode eraan en is ze hard aan het leren.  “Mijn laatste tentamen voor mijn HBO had ik in 2015, dus dat is wel even wennen en in het ritme komen. Ik heb wel oefententamens gemaakt, maar het is altijd even afwachten hoe het dan in het echt is.”

blockquote
Dit is wat ik wil, een huis waar dit soort gezelligheid is!
Suzanne

Naast studeren, een nieuw huis en volleybal, heeft Suzanne ook nog haar vriend. “Het was in het begin misschien even wennen, maar de afstand valt me alles mee. Hij is een paar keer langs geweest, maar ik ben meer bij hem. Hij heeft zijn eigen huis, dus dat is lekker.” Samenwonen sluiten ze niet uit, maar is nog niet aan de orde.

Suzanne gaat eerst maar eens haar studie afmaken en genieten van haar studentenleven in Huize Bontekoe. “Het is niet dat ik nu heel heftig aan het stappen ben, maar ik vind het wel gezellig om samen met huisgenoten dingen te doen, zoals wijntjes drinken. Laatst gingen we met het huis, op de bank, een filmpje kijken en toen dacht ik wel: dit is wat ik wil, een huis waar dit soort gezelligheid is!”

Nederland Verhuist

Deel dit artikel