Op zijn speciale Bananasplit scooter trekt Frans Bauer door het hele land om, samen met een bekende Nederlander, nietsvermoedende mensen in de maling te nemen. Ook de allerjongste kijkers moeten er aan geloven wanneer zij op school moeten helpen met onmogelijke proefjes. Ga er maar goed voor zitten, de herhaling van seizoen 5 start op dinsdag 21 april 2020.

Om alvast in de stemming te komen hebben wij drie grappige fragmenten voor je op een rij gezet!

1. Aan de servicebalie

Bij deze servicebalie wordt niet bepaald service verleend. Wél verwarring! Mevrouw is op zoek naar een re...repri...reprisosizaag. Of zoiets

2. Bij de tandarts

Vanwege een schorsing is deze tandarts is een tijdje uit het vak geweest. Als je ziet hoe hij zijn patiënten behandelt, is dat niet heel verrassend. 

3. Ilse de tatoeëerder voor een dag

Ilse mag een dagje aan de slag bij een tattooshop in Rotterdam. Maar ze heeft er nog wat moeite mee om de klanten op hun gemak te stellen...

Bananasplit seizoen 5
21, 23, 28, 29, 30 april en 5 mei 2020 om 16.10 uur op NPO 1 (Herhaling)

Dinsdag 21 april om 16.10 uur
Aflevering 1: Televisiepresentatrice Lucille Werner zit in het complot om een stel verhuizers in de maling te nemen. De antieke huisraad van oma Werner moet worden verhuisd. De mannen zetten de spullen netjes langs de weg in afwachting van de verhuiswagen. Wat zij niet weten is dat het grofvuil precies die dag wordt opgehaald… En de kinderen uit groep 3 krijgen kookles, alleen neemt een papegaai deze les over.

Donderdag 23 april om 16.10 uur
Aflevering 2: In Volendam, de straat waar ook Jenny Smit woont, moet een huis worden gesloopt. De sloper begaat een vreselijke vergissing. Hij sloopt het huis naast dat van Jenny. En dat huis is van niemand minder dan tv-presentator en acteur Kees Tol. In Rotterdam komen mensen voor hun eerste tatoeage. Dat treft, want de speciale (Bananasplit-) tatoeëerder doet dit ook voor het eerst. Ze heeft er wel nog wat moeite mee om de klanten op hun gemak te stellen…

Dinsdag 28 april om 16.10 uur
Aflevering 3: De derde aflevering van Bananasplit heeft een culinair tintje. Chef-kok Herman den Blijker krijgt hulp van het Banansplitslachtoffer om zijn overheerlijke gazpacho op smaak te brengen. Dit gaat niet geheel volgens plan… de soep ontploft! En de kinderen van groep 4 moeten de verjaardagstaart van de directeur bewaken, maar dit is toch moeilijker dan het lijkt.

Woensdag 29 april om 16.10 uur
Aflevering 4: Bananasplit huurt voor Ernst Daniël Smid een privé chauffeur in om hem een dag in een prachtige oldtimer rond te rijden. Ernst Daniël is erg gehecht aan 'zijn' auto. Jammer dat het drastisch verkeerd afloopt zodra de chauffeur de auto op een plek parkeert, waar hij helemaal niet mag staan in verband met hijswerkzaamheden.

Donderdag 30 april om 16.10 uur
Aflevering 5: De circusdirecteur heeft een enorm probleem en hierbij kan de kersverse medewerker hem toevallig bij helpen. En Wolter Kroes haalt zijn prachtige bolide door de wasstraat. Maar bij het uitrijden gaat dit helemaal mis…

Dinsdag 05 mei om 16.10 uur
Aflevering 6: Roy Donders denkt de deal van zijn leven te sluiten. De huispakken koning mag de pakken voor de Toppers ontwerpen én er ligt een mega order in het verschiet van duizenden huispakken. Er is één probleem, er is een concurrent die de pakken veel goedkoper kan produceren. Kunnen Roy Donders en zus Rian tegen deze competitie?

Deel dit artikel