In de zomer van 1946 arriveert de Amerikaanse politieagent Max McLaughlin in Berlijn. In de chaotische, naoorlogse stad krijgt hij de taak om te helpen met het opzetten van een politiemacht. Zijn belangrijkste doel is het uitschakelen van de gevaarlijke crimineel ‘Engelmacher’. Tegelijkertijd gaat Max op een persoonlijke, geheime missie om zijn vermiste broer Moritz te vinden.

Een Amerikaanse soldaat die zich schuilhoudt in de stad en wraak neemt op ondergedoken nazi’s. Max weet echter niet dat hij als pion wordt gebruikt in wat het begin van de Koude Oorlog is.

Twee opkomende supermachten

Max rapporteert aan de Amerikaanse consul Tom Franklin. Claire, de charmante en door de oorlog getraumatiseerde vrouw van Tom, voelt zich direct tot Max aangetrokken. Hij moet samenwerken met de Duitse hoofdcommissaris Elsie die in de veronderstelling is dat haar man niet meer leeft.

Al snel maakt Max kennis met de gewetenloze Russische officier Izosimov en de steeds complexere relatie tussen de twee opkomende supermachten van de Koude Oorlog.

Een brief van Moritz voert Max naar een verlaten gebouw. Hier treft hij de lichamen van een ex-nazi en zijn familie. Ze zijn vermoord in de stijl van de barbaarse streken uit het Duitse kinderboek Max und Moritz, de personages naar wie de broers zijn vernoemd. Een nieuwe fase is ingegaan, maar de oorlog is nog lang niet voorbij… 

Rolverdeling:
Max McLaughlin - Taylor Kitsch 
Engelmacher - Sebastian Koch
Moritz McLaughlin - Logan Marshall-Green
Tom Franklin - Michael C. Hall
Claire Franklin - Tuppence Middleton
Elsie Garten - Nina Hoss

De achtdelige dramaserie Shadowplay zie je vanaf vrijdag 30 april, twee uitzendingen per week, om 21.30 uur op NPO 3. De serie is in zijn geheel al te zien op NPO Plus vrijdag 23 april.

Deel dit artikel