Jonge vossen vinden hun eigen weg in het bos, wilde biggen groeien uit de klauwen en edelherten maken zich op voor de strijd. Volg verschillende dierenfamilies op de Veluwe door de seizoenen heen in Wild op de Veluwe. Deze docuserie is een afgeleide van de natuurfilm WILD (2018), waar maker Luc Enting met zijn team drie jaar aan heeft gewerkt, met voice-over van André van Duin.

De families worden gedurende alle seizoenen gevolgd. Zo moeten in het najaar en de winter de jonge vossen hun eigen weg vinden en groeien de jonge biggen heel hard. En in het voorjaar verliezen de edelherten hun statusbepalende gewei en bouwen en vullen de vogels hun nesten.

Hier vind je de afleveringen en film

Over de film WILD

In WILD volgen we gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. We zien de dieren jongen krijgen, die opgroeien naar volwassenheid. Kleinere rollen zijn voor de raaf, buizerd en ijsvogel. Bij de ijsvogel mogen we binnenkijken in het nest en met de buizerd vliegen we mee over de verschillende landschappen van de Veluwe. Al met al spectaculaire beelden die je normaal niet ziet. En niet kúnt zien, omdat Enting speciale toestemming kreeg om te filmen in gebieden die niet toegankelijk zijn.

Toen producent Paul Voorthuysen mij benaderde om de voice-over in te spreken van WILD, heb ik direct na het zien van de film ja gezegd. Je vergeet soms hoeveel prachtigs Nederland te bieden heeft en de Veluwe staat daarbij zeker in de top.”, aldus een enthousiaste André van Duin.

blockquote
Het is beeldschoon geworden, ontzettend leuk. Ik ben trots dat ik mijn stem heb mogen verlenen hiervoor.
André van Duin

Ontroerend en grappig

Maker Luc Enting heeft gedurende drie jaar de dierenfamilies op de Veluwe gevolgd. “We hebben met 10 camera’s en 30 crewleden non-stop gefilmd. Het resultaat is oogverblindend. De stem van André maakt het helemaal af. Met zijn voice-over hebben we een luchtige en humoristische toon kunnen toevoegen aan de film. Wild is een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien”, aldus Luc.   

André van Duin over zijn rol in WILD

“Toen producent Paul Voorthuysen mij benaderde om de voice-over in te spreken van WILD, heb ik direct na het zien van de film ja gezegd. Je vergeet soms hoeveel prachtigs Nederland te bieden heeft en de Veluwe staat daarbij zeker in de top.”, aldus een enthousiaste André van Duin.

Deel dit artikel