Jos (Diederik Ebbinge) is de meest oprechte man die je ooit ontmoet hebt. Een man met alleen maar goede bedoelingen die altijd voor iedereen klaarstaat. Zijn puurheid, naïviteit en het feit dat hij sociaal gezien een tikkeltje uit de pas loopt maakt dat Jos de wereld om hem heen niet altijd even goed snapt.

Jos is pas gescheiden, heeft twee tienerdochters en een veeleisende baan. Hij is daarnaast druk als vrijwilliger en er zijn steeds meer mensen die beslag op hem leggen. Maar hoeveel kan Jos geven zonder hier zelf aan onderdoor te gaan?

De personages in het leven van Jos hebben één ding gemeen: het creëren van stress voor Jos. Ex-vrouw Ineke wil hem zijn dochters ontnemen, nieuwe liefde Esther gaat stelselmatig zijn grenzen over, beste vriend Bert is er niet op het moment dat Jos hem het hardst nodig heeft, zijn oudste dochter Claire vertrekt naar Amerika om een eigen leven op te bouwen, dochter Maxime is emotioneel onbereikbaar en de lijst gaat maar door. Al deze stress bouwt zich op in Jos en uit zich plotseling in een heftige climax.

Rolverdeling van Jos

Jos: Diederik Ebbinge 
Esther (vriendin Jos): Lies Visschedijk
Ineke (ex-vrouw Jos): Camilla Siegertsz
Claire (dochter Jos): Ellie de Lange
Maxime (dochter Jos): Emma Duine
Rianne (dochter Esther): Noor Croes
Bert (vriend en collega Jos): Pierre Bokma

Het scenario van Jos is bedacht en geschreven door Anne Barnhoorn, de regie is in handen van Jonathan Herman. Jos is een productie van NL Film in samenwerking met AVROTROS.

Jos is te zien via NPO Plus

Deel dit artikel