In Lauren! gaat presentatrice Lauren Verster op bezoek bij de grootste Rastafari-gemeenschap van Afrika.

Deze uitzending is maandag 6 januari 2020 om 22.25 uur te zien op NPO 3. Daarna is de uitzending op deze pagina terug te kijken. 

Wiet, weinig luxe en veel vrijheid

De meeste mensen kennen rasta's alleen van hun dreadlocks, de liefde voor Bob Marley-muziek en het roken van wiet. Lauren ontdekt dat wiet inderdaad heel belangrijk is.

Het wordt beschouwd als kruid en niet als drugs en daarom wordt het al vanaf hele jonge leeftijd gerookt. Gedurende haar verblijf ontdekt Lauren ook dat deze mensen gelukkig zijn met weinig luxe, als ze maar kunnen leven in vrijheid en volgens de rituelen van de Rastafari.

Lauren! in de herhaling

De komende weken wordt Lauren! herhaald. Hieronder vind je de uitzenddata en aflevering. 

B&S Balls, Australië - 13 januari om 22.10 uur op NPO 3. Herhaling van 9 feb 2015.
Boer zoekt vrouw op z'n Australisch! Hoe kom je als jonge vrijgezelle boer ooit aan de vrouw in dit uitgestrekte land waar de dichtstbijzijnde boerderij uren rijden is? Daar hebben ze in Australië iets voor bedacht: de zogenaamde B&S Balls, oftewel de Bachelor en Spinsters Balls, waar ze pas echt weten wat 'heuken' is. Als je denkt dat je alles gezien hebt...

Slab City, Amerika - 20 januari om 22.05 uur op NPO 3. Herhaling van 23 feb 2015.
Lauren gaat op een roadtrip naar Slab City en East Jesus. Een vrijstaat en een kunstenaars-oase in de woestijn van Californië, bekend van de film Into the wild. Hier leven rond de duizend hippies en kunstenaars die er voor kiezen om uit de maatschappij te stappen. Er gelden geen regels en er is niets aan elektriciteit of andere voorzieningen, daar zorgen ze allemaal zelf voor. Niets moet alles mag als je anderen maar niet lastig valt. Bestaat dat echte flower power gevoel nog? Is de vrijheid van een echt hippiebestaan nog mogelijk, of is het een illusie? 

Nudisten, Groot Brittannië - 27 januari om 22.05 uur op NPO 3. Herhaling van 11 jan 2016.
In het Engelse naturistendorp Spielplatz zijn de bewoners altijd bloot. Niet alleen als ze naar de sauna of even op vakantie gaan, nee ze wonen er permanent in hun koophuizen en genieten van hun vrije bestaan. Wat bezielt ze om naakt door het leven te gaan? Is het bevrijdend? Of vallen alle barrières weg en is iedereen gelijk? Lauren gaat het uitvinden, maar dat kan alleen als zij zelf ook uit de kleren gaat, of niet?

Tel Aviv, Israël - 3 feburari om 22.10 uur op NPO 3. Herhaling van 18 jan 2016.
The Gay Capital of the world ligt uitgerekend in het Midden Oosten, een gebied waar doorgaans niet positief gereageerd wordt op homoseksualiteit. Toch is Tel Aviv een walhalla voor de LGBT community er is zelfs een heuse dragqueen school. Lauren gaat op onderzoek uit wat deze stad nou zo bruisend en aantrekkelijk maakt voor de gay-scene. Hoe zou het trouwens zijn om zelf in drag de straat op te gaan?

Deel dit artikel