Van wietnonnen in Californië tot de nieuwe multi-miljonairs uit Beverly Hills en dappere sportvrouwen in Dubai. Lauren duikt weer in onbekende werelden. Deze opmerkelijke gemeenschappen vol verborgen verhalen kun je verwachten:

Wietrokende nonnen

Lauren start haar reis in Californië, waar ze bij de wietnonnen verblijft. Op het eerste gezicht zijn het echte, traditioneel geklede nonnen met hun rituelen, maar dat zijn ze verre van. Ze geloven niet zozeer in God, maar in de helende kracht van wiet. Met acht zusters wonen de nonnen op een boerderij, waar ze marihuana voor hun cannabisbedrijf verbouwen, met maar liefst één miljoen dollar omzet.

Dinsdag 8 november om 22.50 uur op NPO 3.

Eén man en zijn vier sisterwives

De wietnonnen laat Lauren achter zich, maar ze blijft in Californië. Hier vertoeft ze een week lang bij een polygame familie van dertien mensen. De vader des huizes Jermaine is getrouwd met drie vrouwen, zijn zogenaamde sisterwives. Samen met hun negen kinderen wonen ze in één huis. Jermaines libido is groot genoeg voor nog een extra vrouw. Nummer vier wordt dus binnenkort verwacht, maar is dat voor de andere vrouwen niet net één vrouw te veel?

Dinsdag 15 november om 21.45 uur op NPO 3.

Asian American multi-miljonairs

In Beverly Hills duikt Lauren in de wereld van de nieuwe multi-miljonairs. Jaarlijks komen er meer dan 1 miljoen immigranten naar Amerika en de meesten bereiken de American Dream niet. Toch lukt het steeds meer Asian American ondernemers wel, volgens eigen zeggen omdat ze zich doodwerken en burn-outs niet bestaan. Hoe maakbaar is het leven als je al dat geld bezit? 

Dinsdag 22 november om 21.40 uur op NPO 3.

LA gangsters

Voordat Lauren Amerika weer verlaat, brengt ze nog een bezoek aan het mekka van de filmindustrie: Los Angeles. In dé gang capital van het land brengt ze een bezoek aan de Homeboy Industries, ’s werelds grootste organisatie die gangmembers helpt om uit hun bende te stappen. De meeste mannen en vrouwen hier hebben al een leven van lange gevangenisstraffen achter de rug. Lukt het ze om een nieuwe toekomst op te bouwen? 

Dinsdag 29 november om 22.10 uur op NPO 3.

Jonge Sikhs

Lauren onderzoekt de grootste gemeenschap Sikh van Europa. Ze ontmoet jonge Sikh die zich proberen te houden aan de eeuwenoude regels van hun geloof. Géén alcohol, vlees en seks voor huwelijk en 10% van diens tijd en inkomen aan de Sikh community geven. Lukt het deze jonge mensen alle grote verleidingen te weerstaan van de moderne wereldstad Londen? 

Dinsdag 6 december om 22.10 uur op NPO 3.

Emirati sportvrouwen

In Dubai leek sporten tot voor kort vooral voorbestemd te zijn voor mannen. Daar lijkt verandering in te komen. Enkele dappere vrouwen doorbreken dit beeld, door zich op de kamelensport te storten of als professional met een zwaar kaliber geweer te schieten. Het beoefenen van hun sport heeft voor hen ook nog een hoger doel: het empoweren van vrouwen.

Dinsdag 13 december om 22.15 uur op NPO 3.

Lauren! terugkijken op NPO Start

Deel dit artikel