Hoe offer je, na het verplaatsen van de Spelen, opnieuw alles op voor je Olympische droom? In de online docuserie 'On The Record: Onze weg naar Tokio' leven we mee met Marieke Keijser (24), Ymkje Clevering (25) en Roos de Jong (27), drie roeisters uit het Nederlandse team.

De roeisters hebben ieder een eigen verhaal, maar delen een huis, dezelfde drive, hetzelfde doel en een onverwoestbare vriendschap. Waar uitstel voor de één een vloek blijkt, is het voor de ander een zegen. Ze delen openhartig hun hoogte- en dieptepunten in een intieme setting, voor een camera in een 'dagboekkamer' in hun huis.

Onzekere tijden

Terwijl heel Nederland op slot gaat vanwege het coronavirus, het Olympisch Trainingscentrum sluit en de Spelen uiteindelijk worden verplaatst, ontstaan er langzaamaan nieuwe perspectieven voor de drie vrouwen. Al die tijd is de camera hun beste vriend. Zo krijgen we een indruk van wat er omgaat in het hoofd van de topsporters die toewerken naar de Olympische Spelen in onzekere tijden.

Olympisch avontuur

Wat doen en laten ze om hun doel te bereiken? Houden ze het mentaal en fysiek vol? Lukt het ze om opnieuw die felbegeerde plekken in hun boten te veroveren? In drie afleveringen zien we de weg die de drie roeisters afleggen naar Tokio. In de vierde aflevering, die na hun Olympische avontuur verschijnt, zien we of hun missie geslaagd is. 

De eerste drie afleveringen van 'On The Record: Onze weg naar Tokio' verschijnen op 15 juli om 17.00 uur op het YouTube-kanaal van AVROTROS. 

Deel dit artikel