In een gloednieuw seizoen van Lauren! gaat presentatrice Lauren Verster op zoek naar alles wat een mens gelukkig maakt, een Nederlander om precies te zijn. Nederland staat al jaren in de top tien van landen met de gelukkigste inwoners ter wereld. Maar hoe kan dat? Waar halen Nederlanders al dat geluk vandaan? Nou, Lauren ontmoet bijvoorbeeld mensen die naakt naar het museum gaan, 6 minuten hun adem inhouden of de heetste chilipeper ter wereld eten... en daar enorm gelukkig van worden. Want, álles kan een mens gelukkig maken!

Aflevering 1: bovennatuurlijk geluk

In de eerste aflevering horen we bijzondere verhalen over mensen die hun geluk vinden in het bovennatuurlijke.

Contact met aliens

Zo gaan we op bezoek bij de 25-jarige Astrid: een super gelukkige Nederlander die elke nacht aliens ontmoet. De aliens met wie ze in de nacht contact heeft, tekent ze op papier. We kunnen dus goed zien hoe deze ruimtewezens er uit zien. Astrid legt ons uit dat ze van hen meer leert dan van wie dan ook. Zélfs wanneer de aliens haar onzedelijk aanraken, ziet Astrid dat als een mooi leerpunt!

blockquote
Je ziet er heel normaal uit, dus we gaan er achter komen of ik dit straks misschien wel helemaal ga begrijpen
Lauren Verster over Astrid

Voorouders bepalen tatoeage

Wanneer je een afspraak hebt bij de tattooshop, weet je vaak tot in de kleinste details wat je voor de rest van je leven gaat laten zetten. Maar als je een afspraak maakt bij de Molukse tatoeëerder Joe Patty Sabandar, is dat niet bepaald het geval. Bij hem kies je namelijk je eigen tatoeage niet uit. En zelfs hij kiest die niet. Joe Patty Sabandar bidt namelijk tot zijn voorouders en zij geven hem dan door welke tatoeage hij op dat moment moet zetten.

Gabber-indiaan

Tot slot gaat Lauren in de eerste aflevering langs bij de 33-jarige indiaan Inti Wasi. Vroeger was hij gabber en nu is hij fulltime indiaan, vandaar dat hij ook wel gabber-indiaan wordt genoemd. Lauren ontdekt waarom Inti nou zo gelukkig wordt als Indiaan in Gelderland. Enne... een lesje 'hakken' van een ex-gabber kunnen we natuurlijk niet overslaan!

Heb je de eerste uitzending gemist?

Terugkijken kan hier!

Lauren! zie je vanaf dinsdag 30 oktober om 22.00 uur op NPO 3

Deel dit artikel