Ivo Niehe is terug. Hij gaat op zoek naar een ontspannen zondagochtendgevoel. Hij doet dit in een gevarieerd programma met veel ruimte en aandacht voor kunst en cultuur, ontmoetingen met inspirerende kunstenaars en het levensverhaal van iconen. In de eerste aflevering zien we onder anderen Philip Freriks en ‘Maestro’-winnaar SOR.

Philip Freriks

Philip Freriks is journalist en columnist. En we kennen hem allemaal van het programma De Slimste Mens. Hij woont sinds 1966 in de Franse hoofdstad Parijs. In deze stad werd hij écht journalist: "Op zondagochtend is Parijs op z’n best. Slenteren door Parijs is wat ik het liefste doe. Dwars door de geschiedenis."

blockquote
Het was de verwezenlijking van een jongensdroom. Ik was een beetje naïef.
Philip Freriks

Hoe ziet de zondagochtend van Philip Freriks in de stad van de liefde eruit?

Maestro winnaar SOR

Ivo gaat langs bij ‘Maestro’-winnaar rapper en componist SOR. Hij combineert in zijn werk op een unieke manier klassieke muziek met hiphop. Sor vertelt over zijn zeldzame autoimmuunziekte waardoor hij lange tijd dacht niets meer te kunnen.

Maestro-Finale-2022_9084.jpg
SOR wint Maestro
Maestro-Finale-2022_9084.jpg

Bondgirl Ursula Andress

Verder besteedt Ivo elke week aandacht aan een van de iconische foto’s, te zien in de Galerij der Groten. Deze zondag gaat het om dé foto van de eerste Bondgirl in de veelbesproken bikini, de Zweedse Ursula Andress.

bondgirl.jpg
Bondgirl Ursula Andress
bondgirl.jpg

Ivo op zondag, zondag om 11.00 uur op NPO 1.

Deel dit artikel