Wil jij graag thuis meer bewegen? Nu veel van ons de hele dag binnen zitten, sportscholen gesloten zijn en sportklasjes niet doorgaan, zijn we op zoek naar manieren om toch te kunnen sporten. AVROTROS helpt graag een handje, zodat je thuis kunt ‘QuaranTrainen’. 

7 Minute Workout van Dokters van Morgen

Dokters van Morgen heeft samen met fysiotherapeut Rob twee workouts van zeven minuten ontwikkeld die je gemakkelijk thuis kunt doen. Er is een lichtere en een zwaardere variant. In onderstaande video’s worden de oefeningen eerst uitgelegd, daarna gaan de zeven minuten van start. Een ideale training voor tijdens de lunchpauze!

Topsporters dagen je uit op het Instagramkanaal van Zappsport

Thuiszitten hoeft geen stilzitten te betekenen, vindt ook Zappsport. Daarom kun je op hun Instagramkanaal verschillende ‘home challenges’ vinden, uitgevoerd door (ex-)topsporters. 

In nieuwe Zappsport-afleveringen van [email protected] Workout geven bekende sporters elke werkdag workouts aan de kinderen thuis. In 15 minuten laten onder anderen Nathan Rutjes (voetballer) met zijn zoontje Lavezzi Rutjes en Roy Meyer (Olympisch Judoka & personal trainer) de kinderen flink bewegen. De [email protected] Workout-afleveringen worden ook elke dag om 10.00 uur online op YouTube geplaatst, zodat er thuis on demand gesport kan worden.

EenVandaag: Thuisyoga voor ouderen

Voor ouderen die thuis zitten en ook graag (licht) willen bewegen, geeft de ouderenbond ANBO op hun Facebookpagina lessen thuisyoga. EenVandaag maakte er een item over:

Kom van die bank af met: ‘In beweging met Sanne’

Sanne Wallis de Vries brengt de heren van Dit Was Het Nieuws in beweging. Prima oefeningen voor je (thuis)werkplek.

Deel dit artikel