Van donderdag 27 september tot en met vrijdag 5 oktober vindt in Utrecht de 38e editie plaats van het Nederlands Film Festival: dé plek om eens lekker onderuit te zakken en je te verliezen in de meest uiteenlopende films en die ideale plek voor een "blind date".

Wij sturen tijdens het Nederlands Film Festival presentatoren en acteurs die je kent uit AVROTROS-programma's met elkaar op "blind date" om samen een filmpje te pakken. Alles is een verrassing: ze weten niet met wie ze gaan en ze weten niet naar welke film ze gaan. Wat vinden ze van de Nederlandse films? En hebben ze het zo gezellig met elkaar dat ze na afloop nog een drankje willen drinken?

Blind date

Deze keer sturen we kinderhelden Fenna Ramos (presentatrice van Zappelin) en Ron Boszhard (presentator van o.a. Zappsport en Bommetje) naar het filmfestival. Naar welke film gaan ze? En houden ze het met elkaar uit in het donker? 

Superjuffie!

Juf Josje is een heel gewone juf, maar als ze een mysterieus beeldje ontdekt, verandert ze plotseling in Superjuffie. Ze schiet als een groene tornado door de lucht, kan met dieren praten en komt in actie als ze in gevaar zijn! Dit is nogal onhandig als je als nieuwe juf les moet geven aan groep 6.

Een aantal leerlingen ontdekt het geheim van Josje en helpt haar smoesjes te verzinnen voor de strenge meester Snor zodat zij dieren kan blijven redden. Maar als er een tijgertje verdwijnt uit de dierentuin, moeten de kinderen en Superjuffie samenwerken om dit mysterie op te lossen en grotere problemen te voorkomen. 

Evaluatie

Ron en Fenna mogen aan het eind van de voorstelling punten geven, in de vorm van kalveren. Het duo is eensgezind en geeft de film Superjuffie drie kalveren! 

blockquote
Het is een leuke kinderfilm waar je als volwassene met je kinderen heen kan.
Ron Boszhard
Deel dit artikel