We hebben een aantal kinderseries en -films voor je uitgezocht die ook voor volwassenen leuk zijn om mee te kijken in de kerstvakantie.

 

Op televisie

CupCakeCup
CupCakeCup
CupCakeCup

CupCakeCup
Geen kerstvakantie zonder CupCakeCup! En dit jaar met een nieuwe presentator: Britt Dekker!
Twee weken lang om 18.20 uur op NPO Zapp en op zaterdag 7 januari de finale.

Op de site vind je recepten en baktips

Mindf*ck Oudjaarsspecial
In de feestelijke uitzending staan de illusies van Victor Mids in het teken van oudejaarsavond. Zelf kun je als kijker met interactieve experimenten deelnemen aan de special van MINDF*CK. Zet maar vast een vork, glas champagne en een oliebol klaar!
Op 31 december 2022 om 21.30 uur op NPO 1.

Marathons

Op televisie worden een aantal kerstseries als marathon uitgezonden. Deze kun je ook in z’n geheel op NPO Start terugkijken.

Circus Noël
Circus Noël
Circus Noël

Circus Noël
Een kerstserie vol vriendschap, familie, humor en avontuur. 
Victor (11) komt uit Brazilië en verblijft illegaal in Nederland met z’n moeder Maria.Hij stuit op Circus Noël, een kleurrijk familiecircus dat elk jaar toewerkt naar de grote Kerstshow. Victor wordt betrapt op het circusterrein en vernielt op zijn vlucht een duur kostuum. Om de schade te vergoeden gaat hij als stalknecht aan de slag bij het circus.

Kasper en de kerstengelen 
Onder anderen Horace Cohen, Wendell Jaspers, Rene van ‘t Hof, Juul Vrijdag en Marc-Marie Huijbregts vertolken hierin een rol.
Kasper wil astronaut worden om verre ruimtereizen te kunnen maken. Wat hem nu dwars zit, is dat hij moest verhuizen. Het wordt voor hem een stuk leuker als hij twee vreemde types ontmoet: Ava en Zazu. Al snel blijkt dat het engelen zijn! Ondanks hun magische krachten hebben ze hulp nodig om terug te kunnen naar huis. Kasper wil helpen.

Remy & Juliyat
Een onmogelijke liefde en bijzondere vriendschappen in hartverwarmende serie 
Als een klein dorpje een asielzoekerscentrum krijgt, ontstaan spanningen tussen de oude en nieuwe bewoners. Terwijl de situatie dreigt te escaleren, ontstaat er een liefde tussen Remy en Juliyat uit het AZC. Een verhaal over loyaliteit en verraad. Een jeugddrama, waarin liefde uiteindelijk overwint.
Te zien op NPO Plus en vanaf 31 december op NPO Start

Alleen op NPO Plus

GIPS
GIPS
GIPS

GIPS
Een hedendaagse feelgood serie geïnspireerd op de gelijknamige bestseller van Anna Woltz. 
Als Fitz' zusje met kerst in het ziekenhuis ligt, zitten haar net gescheiden ouders opeens gedwongen bij elkaar. Boos vlucht Fitz het ziekenhuis in. Ze ontmoet nieuwe vrienden, wordt verliefd, maakt avonturen mee en gaat uiteindelijk anders naar haar eigen leven kijken.

Vampieren in de nacht (Heirs of the night)
Genomineerd voor een International Emmy Kids Award, gebaseerd op de veelbekroonde Duitse boekenreeks Die Erben der Nacht. Met onder anderen Anna Drijver, Monic Hendrickx, Benja Bruijning en Sallie Harmsen. Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.
In het Europa van 1889 worden vijf vampierenclans met uitsterven bedreigd. Om te kunnen overleven, worden de kinderen van de clans samengebracht op een vampierenschool om hun krachten te bundelen en samen sterker te worden dan ooit. In hun midden is de 14-jarige Alisa, die de macht heeft om te kiezen tussen het eeuwige leven als een vampier of alle vampieren te laten leven als mensen en ze zo te redden van hun ondergang…

Jeugdfilms op NPO Start

Minoes
Minoes
Minoes

Minoes
Een verfilming van hetgelijknamige kinderboek vanAnnie M.G. Schmidt. Met onder meer: Carice van Houten, Theo Maassen,Pierre Bokma, Olga Zuiderhoek
Minoes komt op een dag aanlopen bij de verlegen halfbakken journalist Tibbe. Minoes was ooit een poes, maar nu is ze een mens. Een mens met katachtige trekjes, dat wel. Ze spint, ze geeft kopjes en 's nachts zit ze op het dak met andere katten te praten. Minoes trekt bij Tibbe in, met alle gevolgen van dien.

Pluk van de Petteflet
Deze creatie van Annie M.G. Schmidt kreeg na de succesvolle Schmidt-verfilmingen Minoes en Abeltje ook een eigen film. Met: Arjan Ederveen, Jack Wouterse, Suzanne Zuiderwijk 
Wanneer een jongetje met een rode kraanwagen ontdekt dat het nabijgelegen park met zijn dierenvrienden misschien wordt weggehaald, schiet hij hen te hulp.

Abeltje
Het scenario voor de film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt.
Abeltje gaat werken als liftbediende in een groot warenhuis. Er is maar één knop waar hij niet op mag drukken, de groene knop! Op een dag drukt hij toch op de groene knop en de lift wordt gelanceerd. 

Lang & Gelukkig
Met: Arjan Ederveen, Alex Klaasen, Gijs Naber, Dick van den Toorn, Jack Wouterse
Assepoester wordt gekleineerd door haar stiefzussen Paris en Hilton, Roodkapje heeft een relatie met een boze wolf met imagoproblemen en prins Roderick van Oranje Nassaukade wordt uitgehuwelijkt

Alleen op NPO Plus

Kapsalon Romy
Kapsalon Romy
Kapsalon Romy

Kapsalon Romy
Bekroond met vier Gouden Kalveren, onder meer voor het eigenzinnige scenario van Tamara Bos. Met:Beppie Melissen, Noortje Herlaar, Vita Heijmen
Met frisse tegenzin past oma Stine op haar kleindochter Romy omdat haar pas gescheiden dochter Margot moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer.

Dolfje Weerwolfje
Gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Paul van Loon. Vriendelijk griezelverhaal, geschikt voor kinderen vanaf een jaar of zes. 
Dolfje verandert op zijn zevende verjaardag in een wit pluizig dier: een wolfje. Dolfje wil zijn geheim koste wat kost bewaren. Maar of dat gaat lukken?

Het geheim
Het geheim
Het geheim

Het Geheim
Won Kinderfilmfest-Publikumspreis op het Filmfest München, de Grand Prix op het jeugdfilmfestival van Montreal en de juryprijs op het Noorse Kinderfilmfestival. Met: Thor Braun, Chantal Janzen, Theo Maassen, Daan Schuurmans 
De achtjarige Ben leert goochelen en is gefascineerd door de grote verdwijntruc. Als zijn vriendinnetje Sylvie echter in rook opgegaan lijkt te zijn, ontaardt dit in een landelijk schandaal. 

Deel dit artikel