Shadowplay is een spannende serie vol intriges, verraad en morele dilemma’s. Het speelt zich af in 1946 in het naoorlogse Berlijn. De Amerikaanse politieagent Max McLaughlin krijgt de taak om te helpen met het opzetten van een politiemacht. Hij moet de gevaarlijke crimineel ‘Engelmacher’ uitschakelen. Daarnaast gaat hij op een persoonlijke, geheime missie om zijn vermiste broer Moritz te vinden.

Aflevering 1 - Eerste streek

Max McLaughlin, een politieman uit New York, maakt gebruik van zijn opdracht om in het naoorlogse Berlijn in 1946 een politiemacht op te zetten, om zijn dood gewaande broer te zoeken, die in de chaos die in de stad heerst wraak probeert te nemen op ondergedoken nazi's.

Shadowplay-1.jpg
Bron: AVROTROS
 
Shadowplay-1.jpg

Aflevering 2 - Broer van Edmund

Max is belast met het onderzoek naar de moord op twee Amerikaanse soldaten en moet, gezien de politieke spanningen in Berlijn, spitsroeden lopen. Tegelijkertijd probeert hij zijn oudere broer Moritz te beschermen, die erop uit is om ondergedoken nazi’s te vermoorden.

Shadowplay-2.jpg
Bron: AVROTROS
 
Shadowplay-2.jpg

Aflevering 3 - Regenbogen

Nadat Max een mogelijk spoor in de zaak van twee vermoorde Amerikaanse soldaten heeft gevonden en weer is kwijtgeraakt, wordt zijn aandacht van het politieonderzoek afgeleid wanneer de voormalige commandant van zijn broer onthult dat Moritz een van de eerste soldaten was die getuige waren van de gruwelen in het concentratiekamp Dachau. Dat bracht hem ertoe om te deserteren en op zijn vernietigende missie te gaan.

Shadowplay-3.jpg
Bron: AVROTROS
 
Shadowplay-3.jpg

Aflevering 4 - Nakam

Max gaat op zoek naar een ondergrondse groep Joden die in de duisternis van de stad opereert om Duitse oorlogsmisdadigers te vermoorden. Hij hoopt dat ze informatie hebben over MORITZ aangezien ze hetzelfde doel lijken na te streven als hij. ELSIE komt in een lastig parket wanneer de Russische inlichtingendienst haar onder druk zet om in ruil voor de vrijlating van haar vermiste man informatie over MAX te geven.

Shadowplay-4.jpg
Bron: AVROTROS
 
Shadowplay-4.jpg

Aflevering 5 - Buik vol

Er komt schot in het onderzoek in Berlijn wanneer de brigade van Max en Elsie erin slaagt om opnieuw Karin op te sporen. Ondertussen vindt Max de verblijfplaats van Moritz, maar hij weet niet dat Elsie erachter is gekomen dat hij de sporen van de door Moritz gepleegde moorden uitwist.

Shadowplay-5.jpg
Bron: AVROTROS
 
Shadowplay-5.jpg

Aflevering 6 - Gezegend

Nadat Max de derde moordlocatie van Moritz heeft ontdekt, geeft hij de hoop op dat hij zijn broer kan tegenhouden en besluit hij om terug te keren naar New York. Engelmacher voelt de hete adem van de politie in zijn nek en bedenkt met Karin een plan om terug te slaan om te voorkomen dat ze worden gepakt.

Shadowplay-6.jpg
Bron: AVROTROS
 
Shadowplay-6.jpg

Aflevering 7 - Mutti

Moritz onthult aan Max de naam van de persoon die achter de samenzwering zit om ex-nazi’s te helpen. Engelmacher pleegt een verwoestende aanslag op de politie die achter hem aan zit.

Shadowplay-7.jpg
Bron: AVROTROS
 
Shadowplay-7.jpg

Aflevering 8 - Thuiskomst

Max en Elsie vinden Engelmacher in zijn schuilplaats. Moritz ontvoert Claire en Franklin om precies te weten te komen hoe het nazicomplot in elkaar steekt.Max en Moritz staan voor het laatst tegenover elkaar. Max heeft geen andere keuze dan zijn broer neer te schieten. Uiteindelijk onthult Moritz het laatste geheim.

Shadowplay-8.jpg
Bron: AVROTROS
 
Shadowplay-8.jpg

Shadowplay zie je vanaf vrijdag 30 april, twee uitzendingen per week, om 21.30 uur op NPO 3. De serie is in zijn geheel al te zien op NPO Plus vrijdag 23 april.

Deel dit artikel