Na drie succesvolle seizoenen van De slet van 6 VWO op YouTube is het nieuwe seizoen voor het eerst op televisie te zien. De 18-jarige Alex is een beetje een buitenbeentje in Posthoorn, een ingeslapen dorpje waar zelden iets spannends gebeurt. Totdat op een dag de superpopulaire Sephine van een toren springt en dit niet overleeft...

Dit leidt tot grote commotie in de kleine gemeenschap en niet in de laatste plaats bij de vriendengroep waar Alex voorzichtig bij is gaan horen.

Naaktvideo

Na de vondst van een naaktvideo van Sephine, lijkt het een tragisch geval van slutshaming gone wrong, waarbij Sephine het niet meer aankan en een einde aan haar leven maakt. Maar is dat wel zo? 

Alex gelooft niet dat Sephine zelfmoord zou plegen. Ze had namelijk grootse plannen om met Alex na de zomer naar Berlijn te verhuizen om alle shit van dit schijnheilige dorp achter zich te laten. Tot groot verdriet van Sherry, de nieuwe liefde van Alex.

Iets te verbergen

Als de politie Alex’ intuïtie over de toedracht nauwelijks serieus neemt, gaat ze zelf op onderzoek uit en ontdekt ze beetje bij beetje dat het hele dorp iets te verbergen heeft.

In klasgenoot Maya vindt ze een bondgenoot met wie ze het onderzoek vol inzet. De bewijzen dat Seph vermoord is stapelen zich op. Maar Alex wordt aan alle kanten tegengewerkt, door krachten uit de meest vreemde hoeken.

Is Maya wel helemaal zuiver op de graat? En wat heeft Olaf, de ex van Seph, ermee te maken? Het mysterie van Seph’s dood wordt nog groter met een bizarre, spannende ontknoping...

Bekijk de trailer van het nieuwe seizoen van De Slet van 6 VWO

Rolverdeling De slet van 6 VWO seizoen 4

De rolverdeling in het nieuwe seizoen is als volgt: 

  • Alex Idema - Florence Vos Weeda
  • Sephine Voorthuizen - Carré Albers
  • Maya Adjei - Stephanie van Eer
  • Olaf Sleeswijk - Bram Klappe
  • Youssef Bouchikhi - Achraf Koutet
  • Sherry Ravenet - Jolijn Henneman
  • Duco - Niek Roozen
  • Lian - Romy Pho

Verder zijn er rollen weggelegd voor Carolina Dijkhuizen, Martijn Fischer, Chris Tates, Tjebbo Gerritsma, Sandra Mattie en Toprak Yalciner.

De slet van 6 VWO, vanaf 5 juli elke werkdag om 19.55 uur bij AVROTROS op NPO 3.

Meer over De slet van 6 VWO

Denk je aan zelfmoord? Heb je nu hulp nodig?

Chat of bel 113 of gratis 0800-0113. Of ga naar www.113.nl.

Deel dit artikel