In het nieuwe programma Splinter uitgenodigd! volgt presentator Splinter Chabot prominente Nederlanders die zijn uitgenodigd voor een bijzonder evenement.

Met actrice Monic Hendrickx, illusionist Hans Klok, kunstenaar Joseph Klibansky en schaatsster Irene Schouten praat hij in een voor hen vertrouwde omgeving over drijfveren en struikelmomenten, maar uiteraard ook over de dresscode van het evenement.

Monic Hendrickx

Splinter ontmoet viervoudig Gouden Kalf-winnares Monic Hendrickx bij haar thuis. Ze laat Splinter haar veilige haven zien, waar ze echt tot rust komt en neemt hem mee naar de première van de film Ome Cor. De opbrengst van de film gaat voor een groot deel naar het Sophia Kinderziekenhuis. 

Hans Klok

Hans Klok vertelt onder het genot van een patatje aan Splinter hoe hij het hart van zijn verloofde wist te veroveren. Ook laat hij zijn loods zien waar de basis voor iedere spectaculaire show wordt gelegd. Daar vertelt hij over zijn liefde voor het circus en de bijzondere band met zijn vader. Samen gaan ze over de rode loper van het Wereldkerstcircus in Theater Carré. 

Irene Schouten

Met Irene Schouten start Splinter op een klein schaatsbaantje in Hoorn. Irene vertelt over haar moeder, die verpleegd moet worden na een hersenbloeding en haar fanatieke vader. Daarna maakt Irene zich klaar voor het NOC/NSF Sportgala, waar zij is uitgenodigd vanwege haar nominatie Sportvrouw van het Jaae. Stylist Tommy Driessen meet haar een mooie jurk aan voor de rode loper. De avond wordt extra feestelijk omdat Irene de nominatie verzilvert.

Joseph Klibansky

Joseph Klibansky is één van de grootste kunstenaars van het moment. Grote sterren zoals Madonna zijn onder de indruk van zijn werk. Splinter ontmoet Joseph op de plek waar zijn creaties tot stand komen. Daar hebben ze het over zijn drive en hechte band met de familie. Samen gaan ze naar de Masters Expo waar Splinter ook Joseph’s grootste fan en beste vriend kickbokser Rico Verhoeven ontmoet. 

Splinter uitgenodigd! zie je dinsdag 27 december om 21.20 uur bij AVROTROS op NPO1.

Splinter uitgenodigd! terugkijken op NPO Start

Deel dit artikel