In deze tijd kunnen we allemaal wel een beetje ontspanning en afleiding gebruiken. In de online serie ‘Splinter tussen de regels’ inspireert presentator Splinter Chabot ons met bijzondere zinnen uit boeken, liedjes, films, gesprekken en gedichten.

Als kind groeide Splinter op tussen boeken en onlangs heeft hij zelf een boek geschreven. Taal en woorden zijn voor hem dus erg belangrijk. In elke aflevering van ‘Splinter tussen de regels’ vraagt hij een gast op gepaste, digitale afstand welke zin hem of haar altijd is bijgebleven. Een zin om ons aan vast te klampen.

Splinter tussen de regels
Splinter tussen de regels
Splinter tussen de regels

Lilianne Ploumen

Splinter belt in deze aflevering met Tweede Kamerlid Lilianne Ploumen. Ze is soms nog in Den Haag te vinden, maar zit vooral ook veel thuis. De zin die ze mee wil geven komt van dichtbij, haar moeder vertelde haar deze wijze les toen ze nog kind was. ‘Het is een beetje een huiselijke zin, maar hij is politiek gezien voor mij erg belangrijk.’ Benieuwd naar de zin van Lilianne? Bekijk hieronder het hele gesprek, waarin nog veel meer wijsheden naar voren komen.

Deel dit artikel