In deze tijd kunnen we allemaal wel een beetje ontspanning en afleiding gebruiken. In de online serie ‘Splinter tussen de regels’ inspireert presentator Splinter Chabot ons met bijzondere zinnen uit boeken, liedjes, films, gesprekken en gedichten.

Als kind groeide Splinter op tussen boeken en onlangs heeft hij zelf een boek geschreven. Taal en woorden zijn voor hem dus erg belangrijk. In elke aflevering van ‘Splinter tussen de regels’ vraagt hij een gast op gepaste, digitale afstand welke zin hem of haar altijd is bijgebleven. Een zin om ons aan vast te klampen.

Splinter tussen de regels
Splinter tussen de regels
Splinter tussen de regels

Sef

Splinter praat in deze aflevering met Yousef Gnaoui, beter bekend als Sef. Sef is rapper, schrijft liedjes en is een echte ‘woordkunstenaar’. Toen Splinter, zelf opgegroeid tussen de boeken waardoor hij een liefde voor taal heeft ontwikkeld, Sef vroeg naar welke zin hem altijd is bijgebleven, hoefde hij niet lang na te denken. Het werd er één over medeleven en empathie. Niet bij de pakken neer gaan zitten. Iets dat altijd relevant is, maar helemaal in deze tijd.

Deel dit artikel