Goed nieuws voor alle fans van De Slet van 6VWO! Vanaf 3 september is het tweede seizoen iedere werkdag om 11:00 uur te bekijken op npo3.nl/slet en het YouTubekanaal van NPO3!

Verliefd

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen maken we kennis met de 16-jarige Demi. In de zomervakantie is ze verliefd geworden op de iets oudere, mysterieuze Paul. En dat is wederzijds. Maar als ze na de zomervakantie terugkomt op school en er een nieuwe leraar het lokaal binnen komt, ontstaat er kortsluiting in haar hoofd: daar staat Paul!

#MeToo

Demi’s verliefdheid neemt niet af, sterker nog, ze geniet van haar geheime relatie met de knappe leraar. Maar haar wereld staat op zijn kop wanneer Paul wordt beschuldigd van seksueel misbruik in een vorige baan.

Slachtoffer

Paul is helemaal van slag door de beschuldiging van Akúa, de jonge feministische activiste van de school. Demi gelooft Paul en is er van overtuigd dat de beschuldiging vals is. Ze gaat op onderzoek uit.

Bewijs

Demi verklaart de oorlog aan Akúa en ze krijgt hulp uit onverwachte hoek: Jack (de afperser uit S1). Ze breken in in het kantoor van de rector op zoek naar bewijzen voor het misbruik, maar ze vinden iets heel anders.

Vrijgesproken

Nu de beschuldiging ontkracht lijkt te zijn, bloeit de liefde tussen Demi en Paul weer op. Maar als Demi door Akúa’s vriendin Melissa wordt geconfronteerd, krijgt ze spijt. En dan appt een anonieme bron haar een foto waarop ze zoenend met Paul te zien is.

Verdediging

Demi is in alle staten over de app en denkt zeker te weten wie erachter zit. Maar als ze de vermeende dader confronteert, pakt het niet uit zoals ze dacht.

Verdachten

 Nog steeds onzeker over wie haar bedreigt, maakt Demi een lijst met potentiele verdachten. Als Paul zegt dat de dreiging niets te betekenen heeft, laat Demi het rusten. Maar dan krijgt het verhaal een dreigend vervolg.

Hulp

Paul maakt het uit met Demi, bang voor de consequenties van hun relatie. Demi vraagt niemand minder dan Akúa om hulp om te achterhalen wie haar stalkt. Akúa adviseert Demi een oude bekende om advies te vragen.

Schoolfeest

Demi en Akúa voeren hun plan om de dader tijdens het schoolfeest te exposen uit. Maar niets is wat het lijkt en hun plan pakt compleet anders uit dan verwacht. De waarheid komt eindelijk aan het licht. 

Winters

Als Demi Paul confronteert, krijgt hun laatste ontmoeting een beangstigend einde. En de anonieme stalker blijkt iemand die Demi altijd dacht te vertrouwen. De waarheid is aan het licht gekomen, maar Demi vindt het moeilijk om de nieuwe realiteit te accepteren.

Een gloednieuwe cast

Het tweede seizoen van De Slet van 6VWO heeft, naast een geheel nieuw verhaal, ook een hele nieuwe cast. De hoofdrollen worden gespeeld door Romy Gevers en Jord Knotter. Ook spelen Marije Zuurveld, Keanu Visscher, Dzifa Kusenuh, Luca Hollestelle, Rosaline Lantink, Daniel Kolf, Levy Jansen, Margien van Doesen en Cees Heyne mee in de serie. Ook Bruno Prent is te zien in dit seizoen, hij maakte speciaal voor De Slet van 6VWO het nummer Het is al gebeurd.

Deel dit artikel