Het is op 22 april 2019 19 jaar geleden dat we afscheid hebben genomen van één van de grootste theaterpersoonlijkheden van de vorige eeuw, Toon Hermans. Zijn vergeten musicalliedjes werden pas in 2013 ontdekt... maar vergeten doen we Toon Hermans niet! Maak kans op de Toon Hermans' Musical Comedy CD, opnieuw ingezongen door hedendaagse artiesten met muziek van het Metropole Orkest.

100 jaar Toon Hermans

In december 2016, precies 100 jaar na de geboortedag van Toon Hermans, bracht AVROTROS op tv en radio een ode aan hem. In de docureeks 100 jaar Toon Hermans, gingen cabaretiers als Lenette van Dongen, Richard Groenendijk en Alex Klaasen op zoek naar de mens achter de komiek. Op oudejaarsdag werd het 100 jaar Toon Hermans Gala uitgezonden, met optredens van onder andere Chantal Janzen, Hadewych Minis en Freek de Jonge.

 

Vergeten musicalliedjes 

Wanneer Toon Hermans in de jaren 50 rondreist door Amerika komt hij in aanraking met musical, een tot dan toe onbekend genre voor hem. Dit inspireert hem tot het schrijven van 17 musicalliedjes, die tot 2013 onontdekt bleven. Voor Jacques Klöters’ programma De Sandwich werden deze liedjes door hedendaagse artiesten opnieuw ingezongen met muziek van het Metropole Orkest. De CD bevat naast de 17 liedjes een uitgebreide inleiding door Jacques Klöters.

clock update 1 mei 2019, 6:49
Winactie Toon Hermans gesloten

Op dit moment kun je niet meer meedoen met de prijsvraag om de cd van Toon Hermans te winnen.

Deel dit artikel