Axel is een boeroe Surinamer die al twintig jaar in Nederland woont en volledig vernederlandst is, inclusief stamppot en bonuskaart. 

Tuintje in mijn hart wordt op maandag 3 augustus om 20.25 uur uitgezonden op NPO 3.

Hij is getrouwd met de Hollandse Victoria en is nooit meer terug geweest. Als zijn vrijgevochten moeder Gladys de familie in haar Surinaamse pension bij elkaar roept voor Kerst én een belangrijke boodschap, gaat hij samen met zijn vrouw, haar zus Mirna en vooral met tegenzin op reis. Nauwelijks aangekomen explodeert de situatie als zijn broer Virgil hem op stang jaagt en zijn dochter Wonnie, die stage loopt in Paramaribo, bekent dat ze zwanger is geraakt...

Bekijk de trailer

De cast van Tuintje in mijn hart

Edwin Jonker en Fockeline Ouwerkerk spelen twee van de hoofdrollen in de film. Jonker speelt de broer van blanke Surinamer Leo Alkemade, die getrouwd is met de Hollandse Ouwerkerk. Zij op haar beurt neemt haar zus Sanne Vogel mee naar Suriname, waar Leo’s moeder Beppie Melissen samen met Jetty Mathurin een pension runt. Wat volgt is een komisch, romantisch avontuur waarin diverse generaties en culturen met elkaar vervlochten raken op de mooiste plekken van Suriname.

Andere grote rollen zijn voor Pip Pellens, Juvat Westendorp, Sanne Langelaar, Sergio Romero Ijssel, Jörgen Raymann en Mike Libanon. In bijrollen zullen onder anderen Jade Olieberg, Aisa Winter, Glenn Dufort, Lucretia van der Vloot, Ascar Aerts, Prem Radhakishun en het duo Ronnie Omskirk en Eric Schröder te zien zijn.

'Tuintje in mijn hart' wordt geregisseerd door Marc Waltman en geproduceerd door Klaas de Jong en Bernard Tulp, die eerder samenwerkten aan o.a. Verliefd op Ibiza, Toscaanse Bruiloft en Michiel de Ruyter, in samenwerking met co-producent Marmalade en AVROTROS. Het scenario is geschreven door Lars Boom (Michiel de Ruyter). De film was in 2017 voor het eerst in de bioscopen te zien.

Maandag 20 januari 2010 om 20.25 uur op NPO 3. (hh)

Deel dit artikel