Sommigen vinden het heerlijk, anderen moeten er niets van hebben of zijn wat aarzelend. Tot welke categorie je ook behoort, zondag 3 juni is het Open Dag tijdens de Nationale Naturisten week en kun je het aan den lijve ondervinden.

En bang dat je de enige bent is niet nodig want  in Nederland ontspannen ongeveer twee miljoen mensen bloot. Wij hebben vijf afleveringen over naaktrecreatie voor je op een rijtje gezet:

1. Frans Bauer ontwaakt op Nudistencamping
Frans Bauer en zijn broer Dorus waren voor het programma Vive La Frans in Slowakije en zochten een slaapplek. Na een regenachtige nacht ontwaakten Frans en Dorus gebroken op een nudistencamping, ergens diep in Slowakije. Bekijk de hele uitzending van Vive La Frans over de nudistencamping terug.

 (Deze nudistencamping Dobrá Lúka  werd al jaren eerder door de camera van Ik Vertrek gevolgd).

2. Op bezoek bij Dobrá Lúka:

Op bezoek bij Dobrá Lúka in Ik Vertrek

Het verhaal van Mark en Margo, die de eerste naturistencamping  in het conservatieve Slowakije begonnen. Ze waren dolblij met de aankoop van hun boerenhoeve, maar er moest ontzettend veel aan gebeuren. Bovendien kwamen er genoeg nieuwsgierige Slowaken uit de buurt langs, om eens te kijken wat zo'n naturistencamping nou precies was, maar de echte boekingen bleven uit.  Vijf jaar later, In 2016, was de ploeg van Ik Vertrek opnieuw op bezoek. Bekijk de uitzending van Ik Vertrek over Mark en Margo terug.

3. Op bezoek bij Castillon de Provence:

Op bezoek bij Castillon de Provence in Ik Vertrek

Ook de familie Dierick  begon in 2007 een naturistencamping  in het Zuid-Franse Castellane.  Negen jaar later, in 2015, later ging Ik Vertrek opnieuw op bezoek bij Castillon de Provence  en alles leek veranderd. Bekijk de uitzending van Ik Vertrek over de familie Dierick terug.

4. Op bezoek bij Moulin de Chez Joyeux 

Bouwe en Tessa beginnen een eigen vakantieverblijf. Hier hebben ze heel specifieke ideeën over: geen honden, geen kinderen en geen kleren! Het wordt een naturistische chambres d'hôtes voor rustzoekers. In de Haute-Vienne in Frankrijk kocht het stel in 2015 een molenaarswoning die zich perfect voor dit alles leent. Bekijk de Ik Vertrek aflevering van Bouwe en Tessa terug.

 5Naturistendorp Engeland:

In het Engelse naturistendorp Spielplatz zijn de bewoners altijd bloot. Niet alleen als ze naar de sauna of even op vakantie gaan. Wat bezielt ze om naakt door het leven te gaan?  Lauren Verster gaat het onderzoeken, maar dat kan alleen als zij zelf ook uit de kleren gaat, of niet? Bekijk de uitzending van Lauren! over het naturistendorp terug.

Deel dit artikel