Wie is de Mol? bestaat dit jaar 20 jaar. We blikken terug naar het jaar 1999, toen het eerste seizoen van Wie is de Mol? werd uitgezonden. Tien onbekende Nederlanders reisden onder leiding van Angela Groothuizen naar Australië om antwoord te krijgen op die ene vraag: Wie is de Mol? In Australië werden ze onderworpen aan spectaculaire en soms angstaanjagende opdrachten.

Aflevering 1
De kandidaten zijn in Australië, in het subtropische Cairns. De eerste opdracht vindt plaats op een prachtige locatie, The Great Barrier Reef. In de tweede opdracht rijden de kandidaten naar The Clohesy River. Gaat het ze lukken om binnen twee uur 25 kilometer af te leggen?

Aflevering 1

Aflevering 2
Drie opdrachten, waaronder het organiseren van een Hollands feest in een echte Australische pub. Via het lokale radiostation proberen de kandidaten zoveel mogelijk mensen uit te nodigen. Lukt het de ze om diezelfde avond met 100 inwoners de polonaise te dansen?

Aflevering 2

Aflevering 3
Er zijn nog acht kandidaten in het spel aan de start van de derde aflevering. Tussenstand van de pot? ƒ20000. In deze aflevering reizen de kandidaten verder naar een mooi, maar onbewoond eiland waar ze 24 uur moeten overleven. Lukt het ze om voor ieder van hen één vis te vangen?

Aflevering 3

Aflevering 4
Midden in de nacht worden de kandidaten naar een doolhof gebracht. Wie weet het einde te bereiken zonder door jagers gepakt te worden? De volgende ochtend reizen de zeven kandidaten door naar Hervey Bay, een snelgroeiende stad in het zuidoosten van Australië.

Aflevering 4

Aflevering 5
In de vijfde aflevering van Wie is de Mol? startten de kandidaten met een pot van ƒ42500. Ze gaan naar het grootste zandeiland ter wereld, Fraser Island. Als het twee kandidaten lukt om het strand te bereiken, verdienen ze nog eens ƒ10000.

Aflevering 5

Aflevering 6
De laatste vijf kandidaten reizen naar de schitterende stranden bij Byron Bay. Als het ze lukt om binnen anderhalf uur naar het strand te fietsen, langs de kust hard te lopen, tegen de branding in te kajakken en de vuurtoren te beklimmen, verdienen ze ƒ5000.

Aflevering 6

Aflevering 7
De finale is in zicht. Met nog maar twee mannen, drie vrouwen en één Mol, is de tijd van eindeloos spreiden in de test voorbij. Er moeten keuzes gemaakt worden… En dan is het oppassen voor tunnelvisie.

Aflevering 7

Aflevering 8
De ontknoping nadert en de kandidaten reizen per veerboot naar Sydney. De finalisten maken de laatste test in het Opera House. Wie gaat met de pot van maar liefst ƒ82500 naar huis? En wie blijkt de anderen al die weken te hebben gesaboteerd?

Aflevering 8

Aflevering 9
Terug in Amsterdam krijgen de kandidaten eindelijk het antwoord op de ene vraag. Wie is de Mol?

Aflevering 9

Deel dit artikel