In Lauren! gaat presentatrice Lauren Verster op zoek naar alles wat een mens gelukkig maakt, een Nederlander om precies te zijn. In aflevering 3 gaat Lauren op bezoek bij drie extreme verzamelaars, waaronder ex-model Hester.

Van topmodel naar extreme verzamelaar

Hester is jarenlang succesvol fotomodel geweest voor alle grote bladen die we kennen. Maar, toen haar modellencarrière stopte kwam ze in een zwart gat terecht en begon ze haar huis vol te stoppen met allerlei spullen van de straat. Heb je de uitzending gemist? Bekijk dan eerst het verhaal van Hester:

Mallory: het maatje van Hester

Hester is door De Regenboog Groep gekoppeld aan Mallory, haar maatje. Mallory komt koffie drinken met Hester, ze neemt haar mee de buurt in en, je gelooft het niet, samen ruimen ze zélfs af en toe wat spulletjes op in huis.

blockquote
Mallory is voor mij een soort connectie naar de buitenwereld
Hester over haar maatje

De Regenboog Groep koppelt Amsterdammers met een verslavingsachtergrond, een problematische schuld of psychische klachten aan een maatje of een coach. Op deze manier probeert de organisatie mensen in sociale armoede te stimuleren en zo weer de regie over hun eigen leven te nemen.

Deel dit artikel