De feestdagen staan voor de deur! Ook op deze bijzondere dagen is er genoeg te horen en te zien bij AVROTROS: Van André Rieu tot Mindf*ck en van de Toppers in Concert tot Ik Vertrek. Je ziet en hoort het allemaal, deze feestdagen! Bekijk hier het overzicht.

Vrijdag 20 december

21.30 uur NPO 1 - André Rieu Welcome to my World, Christmas Down Under
André viert Kerstmis in Australië met een concert in het historische stadhuis van Sydney. In deze feestelijke special beproeft het orkest hun geluk bij het surfen, André verrast iedereen wanneer een babykoala en kangoeroe backstage aankomen en ze genieten allemaal van een kerstfeest op het strand en een reis rond de haven van Sydney.

Andreé Rieu viert Kerst in Australië
Bron: AVROTROS
Andreé Rieu viert Kerst in Australië
Andreé Rieu viert Kerst in Australië

Terugkijken: André Rieu - Christmas Down Under

Zaterdag 21 december

16.40 uur NPO 1 - Nick & Simon Live in Ziggo Dome 2019
In 2019 stonden Nick & Simon in Ziggo Dome in Amsterdam. Van de eerste avond registreerde AVROTROS het optreden. Alle bekende klassiekers, zoals 'Pak maar m'n hand', 'Kijk omhoog' en 'Rosanne' komen natuurlijk langs tijdens het sfeervolle concert.

Terugkijken: Nick & Simon Live in Ziggo Dome 2019

21.30 uur op NPO 1 - Beste Zangers Kerstspecial
OG3NE, Trijntje Oosterhuis, Glennis Grace, Jan Dulles, Gerard Joling, Willeke Alberti, Edsilia Rombley en Jeroen van der Boom zingen voor één keer niet elkaars repertoire, maar hun favoriete kerstliedjes. Zo brengt Jan Dulles een prachtige vertolking van 'Silent night' van The Cats, Jeroen van der Boom zingt 'Let it snow' en Trijntje Oosterhuis wenst iedereen een mooie kerst met 'Have yourself a merry little Christmas'.

Beste Zangers Kerstspecial
Bron: AVROTROS
Beste Zangers Kerstspecial
Beste Zangers Kerstspecial

Terugkijken: Beste Zangers Kerstspecial

Zondag 22 december

21.25 uur op NPO 1 - Het Kerst Muziekgala
Muzikale helden van nu treden op met de muzikale helden van de toekomst. De grootste schoolband van Nederland geeft een spetterend optreden voor eregast Koningin Máxima! Het feestelijke gala wordt gepresenteerd door Buddy Vedder en Romy Monteiro.

Het Kerst Muziekgala
Bron: AVROTROS
Het Kerst Muziekgala
Het Kerst Muziekgala

Maandag 23 december

19.45 uur op NPO 1 - TOP 2000 pick-up tour
De dj's van NPO Radio 2 gaan het land in om de verhalen van bekende en onbekende Nederlanders te horen bij hun favoriete plaat uit de TOP 2000. Ze gaan langs bij onder andere Mark Tuitert, Roxeanne Hazes, Lee Towers, Roos Moggré, Klaas Dijkhoff, Mart Smeets, Giovanca, Matthijs van Nieuwkerk en Fidan Ekiz.

Ook zijn ze in de operatiekamer bij een orthopedisch chirurg die graag opereert op de uithalen van 'Jump' van Van Halen, bij een vrachtwagenchauffeur die breekt bij 'Sorry' van Kyteman en een schoonheidsspecialiste die tijdens een slecht nieuws gesprek ineens begrijpt waar 'Stil in Mij' van Van Dik Hout over gaat.

De vijf NPO Radio 2 dj's die het land doorkruisen met het lichtblauwe pick-up-koffertje zijn Annemieke Schollaardt, Ruud de Wild, Bart Arens, Jan-Willem Roodbeen en Paul Rabbering. In de TOP 2000 pick-up tour praat NPO Radio 2 dj Annemieke Schollaardt bij de blauwe pick-up met tv-journalist Rick Nieman over zijn liefde voor de mooie ogen én 'Let's Dance' van David Bowie, nr 547 uit de TOP 2000.

Mark Tuitert
Bron: AVROTROS
Mark Tuitert
Mark Tuitert

Van 23 december tot en met 4 januari 2020

18.15 uur op NPO Zapp - CupCakeCup
Wie maakt de mooiste, pittigste, fruitigste en oogstrelendste cupcakes en wint de strijd om de felbegeerde Gouden CupCakeCup? De finale zie je op 4 januari 2020.

CupCakeCup
Bron: AVROTROS
CupCakeCup
CupCakeCup

Dinsdag 24 december

22.20 uur op NPO 2 - Tiende van Tijl special: de 9de van Beethoven
In 2020 viert de hele wereld dat Ludwig van Beethoven, componist van talloze klassiekers 250 jaar geleden geboren werd. In deze special geeft Tijl een voorproefje op dit bijzondere klassieke jaar en reist af naar de mogelijke Nederlandse geboorteplaats van Beethoven, Zutphen. Tijl reist verder naar Japan waar de negende groter is dan waar ook ter wereld. Wat doet dit stuk met Japanners, waarom raken zij er zo van in vervoering?

Terugkijken: Tiende van Tijl special

22.00 uur op NPO 3 - Het Beste van... kerst
Bekende Nederlanders bekijken kerstclips en bespreken het gevoel dat deze clips en kerst in het algemeen bij ze oproept. De kersthits van Wham, André Hazes, Mariah Carey, Youp van 't Hek, Shaking Stevens en vele anderen, ze komen allemaal voorbij. Kees Tol, Samantha Steenwijk, Erik de Zwart, Jeroen van Inkel, Monique Smit, Janice & Andy, Antje Monteiro en Giel Beelen.

22.30 uur op NPO 3 - Robbie Williams, This is not a Christmas Show
Tijdens deze bijzondere show trakteert zanger Robbie Williams op een schitterende avond met muziek en entertainment. Robbie zingt enkele klassieke hits, plus gloednieuwe kerstliedjes en wordt vergezeld door een aantal speciale gasten, waaronder zijn vader Peter Williams en Jamie Cullum in deze intieme eenmalige show.

Robbie Williams
This is not a Christmas Show
Robbie Williams

Woensdag 25 december

21.20 uur op NPO 3 - Het Beste van... George Michael
In 'Het beste van George Michael' bespreken tal van bekende Nederlanders de levensloop van een van de succesvolste zangers uit de jaren '80 en '90 van de twintigste eeuw. Met o.a. William Rutten, Berget Lewis, Maurice Wijnen, Giel Beelen, Kees Tol, Carolina Dijkhuizen en Samantha Steenwijk.

22.10 uur op NPO 2 - De Kerstmatinee
Een registratie van de Kerstmatinee van het Concertgebouworkest. Dit jaar klinkt de Negende Symfonie van Beethoven tijdens deze jaarlijkse, sfeervolle kersttraditie. Deze partituur staat zelfs op de Werelderfgoedlijst. Deze symfonie roept op tot verbroedering en brengt met een groot koor en zangsolisten jong en oud in vervoering. Presentator Hans van den Boom verzorgt het intro.

Terugkijken: De Kerstmatinee 2019

Donderdag 26 december

13.10 uur op NPO 1 - Kurhaus Kerstconcert 2019
Sef Thissen zal samen met een groot orkest en koor onder leiding van Maurice Luttikhuis het Kurhaus onderdompelen in kerstsferen. Naast Thissen zullen diverse top solisten uit binnen- en buitenland het podium bestijgen. De avond kent een breed repertoire: van Bach tot Bing Crosby.

Kurhaus-concert-1280.jpg
Bron: AVROTROS
 
Kurhaus-concert-1280.jpg

15.20 uur op NPO 1 - Hoe heurt het eigenlijk met kerst?
In deze speciale kerstaflevering: een kerstfair voor het goede doel in landgoed Duin & Kruidberg in Bloemendaal. Interviews met Bugattiverzamelaar Jaap Braam Ruben en kerstmarktmarkies Jan-Willem Loor en een bezoek aan Sankt Moritz in Zwitserland. Verder een bezoek aan het miljonairsfeestje in de Cornelis Schuystraat in Amsterdam en meer interviews.

Hoe heurt het eigenlijk met kerst?
Bron: AVROTROS
Hoe heurt het eigenlijk met kerst?
Hoe heurt het eigenlijk met kerst?

22.10 uur op NPO 2 - Close Up Special: Puck en Hans
Toen modeontwerpers Puck Kroon en Hans Kemming overwogen zich in de late jaren zestig te vestigen in Parijs. Uiteindelijk kozen ze echter voor Amsterdam en dat werd een daverend succes. Maar liefst drie decennia lang runden ze hun ultra-hippe winkel aan het Rokin waar de crème de la crème van de Nederlandse media- en showbusiness kind aan huis was. Samen met klanten van destijds - zoals Suzanne en Monique Klemann van Lois Lane en Daphne Deckers - kijken Puck en Hans terug op hun hoogtijdagen.

Terugkijken: Puck & Hans, made in Holland

Vrijdag 27 december

22.25 uur op NPO 1 - TV Show Special
Wat betekende het winnen van een televisie-programma als ‘The Voice Senior’, ’Heel Holland bakt’ ,’Wie is de Mol?’ en twee Televizier-prijzen voor de betrokkenen? Verandert het winnen van een interationale Emmy Award je leven? Hoe word je Nederlands meest succesvolle vlogger?

Verder: Ruben Terlou over het meest indrukwekkende moment uit zijn serie ‘De Chinese droom’ en dirigent Jaap van Zweden. Hij schreef geschiedenis door de uitverkiezing van zijn Hongkong Philharmonic tot ‘Orkest van het Jaar’.

Zaterdag 28 december

21.30 uur op NPO 1 - Ik Vertrek: Marjon en Vincent
Dierenwinkelmedewerkster Marjon heeft de droom om met haar eigen beestenboel op het platteland van Tsjechië te wonen. Haar vriend is nog niet overtuigd. De twee vertrekken toch. Ze hebben in het Tsjechische gehucht Nová Ole'ná een carréboerderij met 2 hectare grond gekocht.

Ze willen op het terrein een camping met blokhutten te maken. Maar eenmaal in het nieuwe thuisland, blijkt dat er een snelweg naast hun huis komt. De twee komen in een flinke winterdip en de bodem van het leef-en klusbudget is in zicht. Tijd voor plan B.

Marjon en Vincent vertrekken naar een Tsjechisch gehucht
Bron: AVROTROS
Marjon en Vincent vertrekken naar een Tsjechisch gehucht
Marjon en Vincent vertrekken naar een Tsjechisch gehucht

Dinsdag 31 december

20.30 uur op NPO 1 - MINDF*CK Oudejaarsspecial: The best of
Vlak voor 2020 zijn intrede doet, geeft Victor Mids de laatste avond van 2019 een magische touch. De arts en illusionist is te zien met een special waarin de kijker het voor het zeggen heeft. Welk experiment heeft de afgelopen jaren het meeste indruk gemaakt? Welke illusie blijft verbazen?

20.30 uur op NPO 3 - Abba in Concert
Spectaculair concert uit 1979 van de legendarische band ABBA. Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus en Agnetha Faltskog spelen de sterren van hemel. In 1974 won ABBA het eurosongfestival met het nummer 'Waterloo'. In 1979 treedt ABBA op in Londen, in het stadion van Wembley met een concert waar zij voor een enthousiast publiek de ene na de andere hit zingen.

Abba in concert
Bron: AVROTROS
Abba in concert
Abba in concert

21.30 uur op NPO 3 - Toppers in Concert 2019
De 15e ArenA editie van de Toppers in Concert was een verjaardagsfeest om nooit te vergeten. Geniet van dit ouderwetse knalfuif van de Toppers samen met speciale gasten, waaronder o.a. The Weather Girls en Snollebollekes.

Toppers in Concert 2019
Bron: AVROTROS
Toppers in Concert 2019
Toppers in Concert 2019

23.05 uur op NPO 3 - Muziekfeest van het Jaar 2019
De grootste artiesten van Nederlandse bodem brengen tijdens 'Het Muziekfeest van het Jaar' hits en meezingers ten gehore, begeleid door een groot orkest onder leiding van Marcel Fisser. De show is een feest van herkenning voor jong en oud en staat bol van spectaculaire optredens en muzikale verrassingen.

Woensdag 1 januari

20.25 uur op NPO 3 - Het Grote Songfestivalfeest
Nooit eerder stonden zoveel songfestivalhelden op één podium. Geniet van het beste van het beste dat het Eurovisie Songfestival de afgelopen 50 jaar heeft voortgebracht. Met optredens van o.a. Dana International, Teach-In, Emilie de Forest, Ruth Jacott, Keiino, Lenny Kuhr, Nicole, Johnny Logan, Netta en Loreen.

22.50 uur op NPO 1 - Ik Vertrek
Rijschoolhouder Martin Hammink is toe aan iets anders. Hij koopt een enorm hotel met 21 kamers in het Oostenrijkse Gries im Sellrain. Dat zijn vrouw Linda een hekel aan sneeuw heeft, mag de pret niet drukken. Omdat ze ook nog tijd voor hun vier kinderen willen hebben, gaat Linda’s broer mee om de keuken te bestieren.

Familie Hammink
Bron: AVROTROS
Familie Hammink
Familie Hammink

Donderdag 2 januari

21.50 uur op NPO 3 - Speelfilm: Onze Jongens
Jorrit komt na jarenlange afwezigheid terug in Nederland, maar daar wacht hem niet veel moois. Zijn ex-vrouw wil hem nog steeds niet zien en zijn 8-jarige zoontje is vooral teleurgesteld in zijn vader. Zijn vriend Bas heeft een bouwbedrijf, maar de zaken lopen niet goed.

Toch neemt Bas Jorrit aan in zijn bedrijf. Ondanks dat Jorrit geen goede klusser is, worden ze wel steeds weer gebeld omdat de vrouwen het vooral leuk vinden om naar Jorrit te kijken. Samen met drie andere collega's gooien Jorrit en Bas het roer om: ze beginnen een mannenstripgroep.

Onze Jongens ging in december 2016 in première in de bioscopen. Bekijk de trailer:

22.55 uur op NPO 1 - Ik Vertrek
Klaas en Marianne hebben al jaren de hartenwens om in Frankrijk te wonen. Nadat Klaas een openhartoperatie heeft ondergaan, wil hij alles uit het leven halen. Zoon Pei Pei woont sinds zijn vijfde in Nederland en heeft het hier erg naar zijn zin. Of hij kan aarden in Frankrijk is dan ook de vraag.

Vrijdag 3 januari

22.25 uur op NPO 1 - Ik Vertrek
Mario en Milko wonen in bruisend Amsterdam, maar zijn wel toe aan iets anders. Ze hebben een vervallen boerderij op het Portugese platteland gekocht waar een yoga-paradijs moet verrijzen. Maar eerst moet er geklust worden en helaas is Mario – volgens Milko - helemaal niet handig.

Mario en Milko
Bron: AVROTROS
Mario en Milko
Mario en Milko

Zaterdag 4 januari

21.30 uur op NPO 1 - Ik Vertrek
Hardloopfanaten David en Gine genieten volop van het leven. Totdat Gine borstkanker krijgt. Na een pittige behandelperiode besluiten ze het roer om te gooien. In het Spaanse Aspe willen ze een Bed & Breakfast beginnen.

Deel dit artikel