De AVROTROS-serie Delicious heeft alles waar je naar verlangt: romantiek, eten en ontrouw.

Dawn French is onweerstaanbaar

Er is geen twijfel over mogelijk: Dawn French, bekend van het duo French en Saunders, is een dijk van een actrice. Of het nu komedie of drama is, ze presteert iedere serie weer op topniveau. De rol van Gina Benelli, ex-vrouw van een receptstelende sterrenchef, is op haar lijf geschreven en de chemie die ze met haar tegenspeelsters deelt, zorgt voor een uurtje heerlijk drama.

delicious-seizoen1-algemeen2.jpg
Dawn French speelt de hoofdrol Gina Benelli
delicious-seizoen1-algemeen2.jpg

Rivaliteit zoals we die van Dynasty kennen

De serie Dynasty is een klassieker, en dan hebben we het niet over de remake die sinds 2017 loopt. De originele serie vertelt het verhaal van de familie Carrington, een rijke oliefamilie uit Denver, Colorado. In de serie staat de rivaliteit tussen verschillende oliemagnaten, en tussen de bloedverwanten onderling, centraal. Precies de logline van Delicious, maar dan met eten in plaats van olie. 

Dagdromen in het lieve zuid-westelijke puntje van Engeland: Cornwall

De locatie waar de serie zich afspeelt is op zich al een reden om te kijken. Geniet van de beelden die het filmen in het natuurlijke Cornwall heeft opgeleverd. Cornwall wordt gekenmerkt door zijn magnifieke kustlijn, duinen en kliffen, middeleeuwse havens en eikenbossen. De plek staat ook bekend om zijn artistieke erfgoed, waar schilders, beeldhouwers en pottenbakkers van internationale faam op af komen. Mooie beelden, check!

Smullen maar!

Drama, we willen er het liefst niet bij betrokken zijn, maar we willen er achteraf wel alles over horen. Als je jezelf in dit stereotype herkent, dan is Delicious echt een serie voor jou. Als romantiek je goed in de oren klinkt, dan ook. We kunnen wel even doorgaan, maar kijk maar gewoon of je het wat vindt. 

Last but not least: food, food, food!

Het onderwerp eten klinkt op de redactie als muziek in de oren. Als het over eten gaat, heb je onze aandacht. En als je nu nog leest, dan hebben we jouw aandacht ook weten vast te houden. Yes! Delicious is een dramaserie over romantiek, eten en ontrouw. Hoe tof is het dat het eten centraal staat, en hoe fijn is dat we daar straks iedere zaterdagavond van mogen genieten.

Delicious seizoen 3 zie je 6, 7, 8 en 9 april 2020 om 17.50 uur op NPO 1.

Deel dit artikel