In de animatiefilm WAAR IS ANNE FRANK laat de Israelische filmmaker Ari Folman (WALTZ WITH BASHIR) zien hoe Anne Frank voortleeft in Amsterdam en vraagt hij zich af of we iets van haar hebben geleerd.

Verleden en heden komen tot leven

Verleden en heden komen op indrukwekkende wijze geanimeerd tot leven. Kitty, de denkbeeldige vriendin van Anne Frank aan wie zij haar dagboekbrieven schreef, is op mysterieuze wijze tot leven gekomen in het Achterhuis. Kitty vraagt zich af waar Anne is, neemt het dagboek mee en gaat op onderzoek uit. Verbijsterd ontdekt Kitty dat Anne overal en nergens is. In dit Europa, dat worstelt met nieuwe uitdagingen, vindt Kitty een manier om de boodschap van Anne opnieuw betekenis te geven.

WAAR IS ANNE FRANK is hartverwarmend en confronterend tegelijk. De film ging op het filmfestival van Cannes in wereldpremière, werd door de European Film Awards genomineerd voor Beste Animatiefilm. Vanaf 7 april te zien in bioscopen in heel Nederland en jij kunt filmkaartjes winnen. Beantwoord de onderstaande prijsvraag en vul het formulier in om kans te maken. In totaal worden er vijf keer twee kaarten weggegeven.

Welk familielid van Anne Frank overleeft als enige de oorlog en geeft haar dagboek Kitty later uit?

Deel dit artikel