Marionette is een psychologische thriller. De film gaat op 29 september in première op het Nederlands Film Festival. Wij geven 1x 2 kaarten voor deze première in Utrecht weg. Wil jij deze winnen? Doe dan mee aan de prijsvraag!

clock update 21 sep 2020, 8:48

De prijsvraag is gesloten, je kunt niet meer meedoen

Het verhaal

Na de tragische dood van haar man verhuist de Amerikaanse kinderpsychiater Marianne Winter naar Schotland. Een van haar nieuwe patiënten is de tienjarige Manny, een gesloten en geheimzinnige jongen die tekeningen maakt van traumatische gebeurtenissen en beweert dat hij haar toekomst kan sturen.

Al snel beginnen Manny’s tekeningen verontrustende details over Marianne’s toekomst te weerspiegelen. Manny speelt ‘mind games’ met zijn psychiater en suggereert dat er een pistool in Mariannes la ligt, maar ‘alleen als je kijkt’. Als Marianne kijkt ligt het pistool er daadwerkelijk...

Kan Manny inderdaad de werkelijkheid controleren? Kan hij de toekomst beïnvloeden of ziet hij alleen de toekomst? Als Marianne ontdekt dat haar voorganger Dr McVittie een morbide obsessie voor Manny had ontwikkeld, verliest Marianne langzaam maar zeker haar grip op de realiteit die haar leven zal laten ontsporen.

Marionette is een Engelstalige film met in de hoofdrol Thekla Reuten. Verder spelen er internationale acteurs mee zoals acteur Peter Mullan. De film zal vanaf 1 oktober 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Bekijk de trailer van Marionette

Deel dit artikel