Het Cinekid Festival opent de 32ste editie met de feestelijke vertoning van GIPS, de nieuwe tv- en filmproductie van PV Fiction, in co-productie met AVROTROS en EndemolShine Belgium. GIPS, gebaseerd op het met Gouden Griffel bekroonde jeugdboek van Anna Woltz, gaat op woensdag 17 oktober in première op de Westergasfabriek in Amsterdam. Jij kunt 4 kaartjes winnen om erbij te zijn!

clock update

Je kunt niet meer meedoen aan deze winactie, de winnaar is gemaild!

Stomste kerst ooit

In de film GIPS is Fitz woedend omdat haar ouders uit elkaar gaan. Het wordt de stomste kerst ooit en ze gelooft ook helemaal niet meer in de liefde. Als haar zusje Bente per ongeluk een vingertopje kwijt raakt, belandt het hele gezin in het ziekenhuis. Net gescheiden, super-ongemakkelijk en boven op elkaars lip. Fitz is zo boos, dat ze vlucht. Het ziekenhuis in. 

Film en TV

Hoewel GIPS in het najaar als serie op televisie verschijnt, wordt er speciaal voor Cinekid een op zichzelf staande speelfilm van 80 minuten gemaakt. Deze vervaging van grenzen tussen film en TV past bij de hernieuwde opzet van Cinekid’s programmering waarin televisie- en filmproducties gelijkwaardig worden behandeld. GIPS wordt vanaf 6 december als kerstserie uitgezonden op NPO Zapp. Het scenario werd geschreven door Liesbeth Strik, Pasja van Dam en Tijs van Marle. Regie is in handen van Janneke van Heesch, de productie ligt bij Paul Voorthuysen.

Over het Cinekid Festival

Cinekid is 's werelds grootste mediafestival voor kinderen tussen 3 en 14 jaar oud. Jaarlijks bezoeken bijna 65.000 kinderen en hun ouders/begeleiders het festival op de Westergasfabriek in Amsterdam en 40 filmtheaters door heel Nederland. Ze maken kennis met de nieuwste jeugdfilms, -series en -documentaires, ontdekken de maker in zichzelf en gaan op safari in het MediaLab: de grootste digitale speeltuin van Europa met interactieve kunstinstallaties, games en workshops.

Deel dit artikel