Na tien jaar keert het programma Op zoek naar… terug op televisie. AVROTROS komt met een nieuwe, frisse editie van het populaire programma. Na zoektochten naar Evita, Joseph, Zorro en Mary Poppins wordt er nu, onder begeleiding van presentator Frits Sissing, gezocht naar Maria. Slechts één van de tien Maria’s in spé wint de felbegeerde hoofdrol in de musical The Sound of Music. Op zoek naar Maria is vanaf zondag 21 februari wekelijks om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Zeven zondagen achter elkaar kan de kijker genieten van tien talentvolle ‘Maria’s’. Alle tien de kandidaten brengen uiteenlopende ervaring mee uit het musicalvak. In iedere aflevering moeten zij zich bewijzen tegenover een vierkoppige jury die hun optredens op professionele wijze becommentarieert. Vervolgens is het aan de Nederlandse kijker om te stemmen wie er door mogen en wie er in de ‘sing off’ terechtkomen. In de daarop volgende uitslagronde laten de twee ‘Maria’s’ met de minste stemmen nog één keer aan de jury en de kijkers thuis zien wat zij aan talent in huis hebben.

Springplank voor musicaltalent

Frits Sissing: “Ik vind het een feest dat Op zoek naar... terugkomt op tv én dat ik het weer ga presenteren. De vorige edities van het programma zijn echt een springplank geweest voor musicaltalent. Ik ben benieuwd naar de musicalsterren in ‘Op zoek naar Maria’. Het is fijn dat we dit programma kunnen maken en de huiskamers in kunnen brengen, nu mensen al tijden niet naar het theater kunnen.

Wie treedt er in de voetsporen van Brigitte Heitzer (Op zoek naar Evita, 2007), Freek Bartels (Op zoek naar Joseph, 2008), Noortje Herlaar (Op zoek naar Mary Poppins, 2009) en Tommie Christiaan (Op zoek naar Zorro, 2010)?

Samenkomen en genieten

Op zoek naar Maria wordt geproduceerd door Warner Bros. ITVP Nederland B.V. Het programma is gebaseerd op een format bedacht door de BBC en de Really Useful Group Ltd. en gedistribueerd door BBC Studios.

Andre Renaud, SVP Global Format Sales voor BBC Studios: "In deze onzekere tijden ben ik verheugd dat dit fantastische entertainmentformat opnieuw wordt voorgesteld aan een nieuwe generatie Nederlandse televisiekijkers, zodat het hele gezin kan samenkomen en genieten. Ik heb er alle vertrouwen in dat het een nieuwe lichting getalenteerde performers zal opleveren en 'A favourite thing' zal worden bij het publiek."

Vanaf zondag 21 februari om 20.25 uur bij AVROTROS te zien op NPO 1.

Deel dit artikel