Iedere week kun je tijdens de live uitzending van Op zoek naar Maria stemmen op je favoriete Maria via bellen, sms'en of online via AVROTROS.nl/live

Je kun niet meer stemmen. 

Online

Bij het online stemmen geldt dat één stem per uniek emailadres meetelt in het eindresultaat. Het is mogelijk om vaker te stemmen, maar deze nieuwe stem overschrijft automatisch de eerder uitgebrachte stem. 

Stem online op je favoriete Maria

Bellen en sms'en

Hoe vaak kun je stemmen
Stem je via telefoon (sms of bellen) dan kun je zo vaak als je wilt stemmen. 

Stem je via online (avrotros.nl/live) dan telt maar één stem per uniek e-mailadres mee in het eindresultaat. Het is mogelijk om vaker te stemmen, maar deze nieuwe stem overschrijft automatisch de eerder uitgebrachte stem.

Wat zijn de kosten van het stemmen?
Telefoon: De kosten zijn 35 cent per gesprek/ontvangen bericht + evt. de kosten van het gebruik van uw mobiele telefoon. Dit is een eenmalige dienst.

Voor alle duidelijkheid: Als je een sms-bericht stuurt, ontvang je één bericht terug. Voor het ontvangen van dat bericht betaal je 35 cent. Als je meerdere keren stemt (en dus een sms-bericht verstuurt), betaal je per keer 35 cent.

Wat wordt er bedoeld met “+ eventueel de kosten voor het gebruik van uw telefoon”?
Evt. extra kosten worden door uw mobiele provider zelf gefactureerd aan de gebruiker. Deze kosten zijn ons niet bekend en verschillen per provider, per abonnement. Wij hebben hier geen zicht of invloed op. 

Online: Geen kosten. 

Wie kunnen er stemmen?
Stemmen is voor iedereen vanaf 16 jaar. 

Zijn er prijzen te winnen?
Je kunt zelf geen prijzen winnen met het uitbrengen van je stem.

Hoe wordt de uitslag bepaald? 
In het eerste deel van deze finale uitzending zitten drie kandidaten en valt er gedurende de uitzending één kandidaat af;
Tijdens de uitzending zal een tussenstand van de stemmen worden gegeven en de kandidaat met het laagst aantal stemmen valt af.
De overgebleven twee kandidaten gaan door naar het tweede deel van de finale uitzending; de sing-off. De stemmen worden niet op nul gezet. In de sing off gaat stemmen door totdat de presentator aangeeft dat de lijnen gesloten zijn. De notaris stelt de uitslag van de stemmen vast. De winnaar is de kandidaat met het meest aantal stemmen en wint de hoofdrol “Maria” in de musical The Sound of Music.

Kun je vanuit het buitenland stemmen? 
Je kunt vanuit het buitenland alleen via de online stemmodule (avrotros.nl/live) een stem uitbrengen. Via telefoon (bellen/sms) is het niet mogelijk.

Wat zijn de reglementen van de verkiezing Op zoek naar Maria? 
Het stemmen vindt plaats onder toezicht van een notaris. Het reglement dat daarvoor is opgesteld vind je hier.

Conformeert AVROTROS zich aan de Gedragscode SMS Dienstverlening? 
Ja, voor meer informatie kun je terecht op https://www.avrotros.nl/site/disclaimer/

Deel dit artikel