Op zoek naar Maria kandidaat Anouk van Laake is een sopraan met een breed repertoire dat varieert van opera tot musical. Als kind speelde ze onder andere in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (Stage Entertainment). Na het cum laude behalen van haar gymnasiumdiploma begon ze aan haar studie Klassiek Muziek Theater in Tilburg. In 2017 studeerde Anouk af en in datzelfde jaar maakte zij haar musicaldebuut in de musical Mozart! (Vereinigten Bühnen Wien) in de rol van ‘Alsoysia Weber’. 

Het jaar daarop tourde ze door West-Europa als soliste met Die Grosse Andrew Lloyd Webber Gala. Op televisie is Anouk te zien in drie seizoenen van de Belgische TV-serie Campus 12 als ‘Jamie’. 

In 2020 maakte Anouk deel uit van de cast van de Engelse tour van The Phantom of the Opera als alternate ‘Christine Daaé’. Hoewel deze voorstelling vroegtijdig eindigde vanwege corona, is Anouk niet het type dat bij de pakken neer blijft zitten. 

Anouk heeft de mentaliteit van pluk de dag. Ze wil geen kans onbenut laten. In dat licht ziet ze haar deelname aan Op zoek naar Maria ook. Verder is Anouk een echte gamer. Ze speelde als kind al graag computerspelletjes, maar ze is ook een groot fan van spellen als Dungeons and Dragons.

Benieuwd geworden naar Anouk? Bekijk haar optredens van de liveshows.

Anouk moet helaas het programma na de vijfde aflevering verlaten. Ze laat nog een laatste keer van zich horen met het prachtige ‘Bergen of Dalen’. 

Wat is je favoriete The Sound of Music nummer? 

“Dat is ‘Edelweiss’, mijn moeder en opa en oma zongen die altijd vroeger. Het is een van de eerste liedjes die ik leerde.”

Wat is de mooiste musical die je ooit hebt gezien?

“Elisabeth, ik ben sowieso enorm fan van kostuumdrama's en ook de muziek van de musical is prachtig. Ik heb de musical gezien in Wenen en het was heel overweldigend. Ooit hoop ik een keer in Elisabeth te spelen, al is het alleen maar voor de jurken en de tiara's.” 

blockquote
Op zoek naar Maria betekent een mogelijke terugkeer naar het vak waar mijn hart ligt
Anouk van Laake

Wat betekent jouw deelname aan Op zoek naar Maria voor jou? 

“Nadat ik vorig jaar mijn droombaan in Engeland verloor heb ik er serieus over nagedacht om een ander vak te kiezen. Ik ben boekhouden gaan studeren en heb in december mijn certificaat gehaald. Nu werk ik op de administratieafdeling van een it-bedrijf en hoewel ik heel blij ben dat ik weer aan het werk ben, hoop ik toch dat ik ooit weer op het podium sta. Mijn deelname aan Op zoek naar Maria betekent dus een mogelijke terugkeer naar het vak waar mijn hart ligt.”

Anouk van Laake is één van de tien Maria’s die vanaf 21 februari de strijd aangaat in Op zoek naar Maria voor de felbegeerde hoofdrol in de musical The Sound of Music. Volg AVROTROS Musical op Instagram en Facebook voor het laatste nieuws en exclusieve beelden van Op zoek naar Maria. 

Deel dit artikel