Op zoek naar Maria kandidaat Jolijn Henneman studeerde in 2014 af aan Fontys voor Muziektheater. Tijdens haar opleiding kwam ze er al achter dat haar interesses verder reiken dan alleen musical. Dit bleek ook toen ze na haar studie in het kindertelevisieprogramma Prinsessia ging spelen van Studio 100. 

Op zowel tv als in films heeft Jolijn inmiddels de nodige ervaring opgedaan, zoals haar rol in de drie Misfit-films en in de tv-serie Nieuwe tijden. Jolijn stond ook in verschillende grote musicals zoals Grease (2016) als cover van Sandy en vorig jaar had ze de hoofdrol van Sophie in MAMMA MIA!.

Jolijn is een veelzijdige artiest die het leuk vindt om veel verschillende dingen te doen. Jolijn was vroeger enorm fan van Op zoek naar... en ze vindt het te gek dat ze nu zoveel verschillende kanten van zichzelf kan laten zien. Jolijn vindt Maria een prachtige rol. Ze vindt Maria een jonge vrouw die van haar eigen kracht uitgaat en die Maria zou ze ook graag willen laten zien.

Benieuwd geworden naar Jolijn? Bekijk haar optredens van de iveshows.

Jolijn moet helaas het programma na de halve finale verlaten. Ze laat nog een laatste keer van zich horen met het prachtige ‘Bergen of Dalen’. 

Wat is je favoriete The Sound of Music nummer? 

“DO-RE-MI! Omdat het zo'n klassieker is en Maria daar alle kinderen laat ontdekken hoe leuk zingen is. Je kunt niet anders dan super vrolijk worden na het zien en horen van dit nummer! Het lijkt me echt te gek om dit samen met de Von Trapp kids te mogen zingen.”

Wat is de mooiste musical die je ooit hebt gezien?

“Les Misérables. Dit was de eerste grote dramatische musical die ik zag, ik denk dat ik ongeveer 14 jaar oud was. Deze voorstelling heeft zo'n indruk op me gemaakt! Volgens mij heb ik wel 5 keer gehuild. Je leeft mee met alle personages, het is zo'n goed verhaal.”

blockquote
Live auditeren op televisie is het spannendste wat ik ooit heb gedaan!
Jolijn Henneman

Wat betekent jouw deelname aan Op zoek naar Maria voor jou? 

“Tijdens de eerdere Op zoek naar… seizoenen zat ik nog met een bakje chips op de bank te kijken. Die zondagavonden waren heilig! Dat ik jaren later zelf een van de kandidaten mag zijn is een droom die uitkomt. En dat ik dan ook nog eens mag strijden voor een van de meest beroemde theaterrollen, is echt een geschenk. Maria is zo haar tijd vooruit (zonder het zelf door te hebben) en stapt altijd uit haar comfortzone. En ik nu ook, want live auditeren op televisie is het spannendste wat ik ooit heb gedaan!”

Jolijn Henneman is één van de tien Maria’s die vanaf 21 februari de strijd aangaat in Op zoek naar Maria voor de felbegeerde hoofdrol in de musical The Sound of Music. Volg AVROTROS Musical op Instagram en Facebook voor het laatste nieuws en exclusieve beelden van Op zoek naar Maria.

Deel dit artikel