In de speciale Maria-medley worden de 10 kandidaten van Op zoek naar Maria onthuld. Slechts één van de tien Maria’s in spé wint de felbegeerde hoofdrol in de musical The Sound of Music.

Op zoek naar Maria is vanaf zondag 21 februari wekelijks om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1. Volg AVROTROS Musical op Instagram en Facebook voor het laatste nieuws en exclusieve beelden van Op zoek naar Maria. 

Van Ariana Grande tot Dreamgirls

In de exclusieve Maria-medley zingen de 10 gloednieuwe kandidaten van Op zoek naar Maria liedjes uit verschillende musicals, een klassiek nummer en een hit van popster Ariana Grande. Ariane's nummer '7 rings' heeft een bijzondere link met The Sound of Music: het bevat namelijk een sample van het oorspronkelijke musicalliedje 'My Favourite Things'. Het nummer 'I hope I get it' van A Chorus Line is heel toepasselijk voor de Maria's - ze hopen immers allemaal op die felbegeerde rol. In Op zoek naar Evita, de eerste versie van de zoektocht naar nieuw musicaltalent, was het allereerste groepsnummer dat de dames zongen het lied 'Dreamgirls'. Dat maakt het perfect voor de nieuwe lichting musicalsterren.

Onderstaande nummers hoor terug je in de Maria-medley:

  • '7 rings' van popster Ariana Grande (met een sample van 'My Favourite Things' uit The Sound of Music)
  • 'I hope I get it' uit de musical A Chorus Line
  • Het klassieke 'Ave Maria'
  • 'Dreamgirls' uit de musical Dreamgirls
  • 'Maria' uit de musical West Side Story

Wie zijn de 10 Maria's?

De tien kandidaten hebben uiteenlopende ervaring in het musicalvak. Een aantal speelden al hoofdrollen in binnen- en buitenland, maar er zijn ook kandidaten die net zijn afgestudeerd. Wie treedt er in de voetsporen van Brigitte Heitzer (Op zoek naar Evita), Freek Bartels (Op zoek naar Joseph), Noortje Herlaar (Op zoek naar Mary Poppins) en Tommie Christiaan (Op zoek naar Zorro)?

Op-zoek-naar-Maria-10-kandidaten-frits-sissing.jpg
De 10 kandidaten van Op zoek naar Maria
Op-zoek-naar-Maria-10-kandidaten-frits-sissing.jpg

Van links naar rechts: Sylvia Boone (donkerblauw), Nandi van Beurden (rood), Anouk van Laake (lichtgroen), Natascha Molly (oranje/zalm), Sanne den Besten (donkergroen), presentator Frits Sissing, Jolijn Henneman (paars), Renée de Gruijl (roze), Valerie Curlingford (lichtgeel), Tessa Sunniva (lichtblauw) en Willemijn Maandag (lichtroze).  

In iedere aflevering van Op zoek naar Maria op zondag 21 februari 2021 moeten deze 10 Maria's zich bewijzen tegenover de vierkoppige jury die hun optredens op professionele wijze becommentarieert. Vervolgens is het aan de Nederlandse kijker thuis om te stemmen wie er door mogen en wie er in de ‘sing off’ terechtkomen. In de daarop volgende uitslagronde laten de twee ‘Maria’s’ met de minste stemmen nog één keer aan de jury en de kijkers thuis zien wat zij aan talent in huis hebben.

Benieuwd naar de kandidaten?

Waar hebben de Maria's gestudeerd, welke musicalrollen hebben ze al gespeeld en wat betekent hun deelname aan Op zoek naar Maria voor ze? Leer de kandidaten hieronder beter kennen. 

Deel dit artikel