Op zoek naar Maria kandidaat Nandi van Beurden studeerde in 2015 af aan Fontys als understudy van Maria in The Sound of Music. Sindsdien heeft ze in verschillende grote producties gestaan in Nederland en Duitsland. Zo stond ze onder andere in Beauty and the Beast (2015/2016), Die Fabelhafte Welt der Amélie als alternate van Amélie en begin 2020 speelde ze Irene Molloy in Hello, Dolly!. 

Naast de rollen die Nandi heeft mogen spelen, was ze ook al geregeld vocal coach voor kinderen in verschillende grote musicalproducties, zoals bij Was Getekend, Annie M.G. Schmidt (2017/2019). Hier was ze ook understudy van Jonge Annie.

Nandi kent The Sound of Music niet alleen goed doordat ze eerder de rol van Maria mocht spelen, maar ze herkent ook veel eigenschappen van Maria in zichzelf. Allereerst vindt ze het onwijs leuk om met kinderen te werken. 

Daarbij is Nandi eerlijk, heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel en is onhandig, net als Maria dat is. Na vaak de understudy te zijn geweest voor anderen, is Nandi klaar zelf de hoofdrol te spelen. Dit vormt voor haar een extra motivatie tijdens Op zoek naar Maria. 

Benieuwd geworden naar Nandi? Bekijk haar optredens van de liveshows.

Wat is je favoriete The Sound of Music nummer? 

“Mijn favoriete nummer uit The Sound of Music is ‘I Have Confidence’, omdat dat lied gaat over jezelf moed inpraten. Hoewel je allerlei beren op de weg ziet, onzeker bent over jezelf, onzeker bent over wat anderen wel niet zullen denken of vinden, ga er toch voor! Zet je schouders eronder, borst vooruit, kin omhoog en gaan! Want je krijgt veel meer spijt van dingen die je niet gedaan hebt, dan van dingen waarvan je later denkt ‘ach, ik heb het in ieder geval geprobeerd.”

Wat is de mooiste musical die je ooit hebt gezien?

“Wat een onmogelijke keuze! Ik heb ook geen mooiste boek, schilderij of film… Maar vooruit, ik zag een aantal jaar terug Sweeney Todd in London met Michael Ball en Immelda Staunton. Dat vond ik zo fenomenaal goed. Het orkest was waanzinnig, de acteurs waren vlijmscherp en ik waande me helemaal in het London van 1846. Maarja, Come From Away raakte me ook intens. Elisabeth, Miss Saigon, Les Miserables… er is zoveel moois. Als je de volle overgave en toewijding ziet in alle facetten van een productie, dan ben ik na afloop altijd tot tranen geroerd.”

blockquote
Ik wil nu eens de kapitein zijn. Maar dan niet deze kapitein natuurlijk. Ik wil Maria!
Nandi van Beurden

Wat betekent jouw deelname aan Op zoek naar Maria voor jou?

“Het is een enorme kans om eindelijk echt voor die prachtige hoofdrol te mogen gaan. Ik ben tot nu toe (bijna) altijd de understudy geweest; de reddingsboei voor wanneer de eerste bezetting niet kan spelen. Ik wil nu eens de kapitein zijn. Maar dan niet deze kapitein natuurlijk. Ik wil Maria!”

Nandi van Beurden is één van de tien Maria’s die vanaf 21 februari de strijd aangaat in Op zoek naar Maria voor de felbegeerde hoofdrol in de musical The Sound of Music. Volg AVROTROS Musical op Instagram en Facebook voor het laatste nieuws en exclusieve beelden van Op zoek naar Maria. 

Deel dit artikel